sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Akvaariossa Sealifessa ja kotona

Perjantaina, koko perheen vapaapäivänä päätimme lähteä retkelle Sealifeen. Naakkasemme rytmi oli aikainen, joten olimme Lintsin parkkipaikalla jo 9.50. Kun Sealifen ovet avattiin, olimme jo porhaltaneet ovien taakse odottamaan.

Akvaariossa käynti oli elämys koko perheellemme. Aikuiset Niskaset ovat aina tykänneet Akvaarioista, onneksi yksi sellainen sijaitsee nykyään suhteellisen lähellä meitä. Naakka viihtyi melkein koko reissun ajan rattaissaan. Kun kerroin hänelle erään pikkuotuksen olevan merihevonen, Naakka henkäisi "ihahaa"!

Rva on käynyt Sealifessa jo niin monta kertaa, että alkaa muistaa, mitä missäkin altaassa on (toki muutoksiakin aina välillä tulee). Silti mureenat, välskärit, kilpikonnat, merihevoset ja monet muut jaksavat ihastuttaa. Pidämme myös kylmävesiosastosta sillialtaineen...


Vietimme Sealifessa noin tunnin. Se on ihan hyvä aika rva:lle. Huimaus tuli siitäkin, mutta Helsingin Sealifen kokoisen nähtävyyden ehtii kiertämään tunnissa ongelmitta. Rva osti muuten tällä kertaa Sealifen vuosikortin, kun paikallisen akvaarioseuran jäsenet saavat sellaisen kertalipun hinnalla.

Lauantaina hoidimme muitakin asioita, mutta rva pääsi pitkästä aikaa kalaostoksille. Kuuma kesä verotti rva:n 180-litraisen akvaarion kalakantaa siten, että yhdelle pikkuparvelle on hyvin tilaa. Rva päätyi intiaaninsulka-tetroihin, jotka ovat kotoisin Etelä-Amerikasta, Amazonin ja Orinocon alueelta.

Intiaaninsulat ovat ihastuttaneet rva:ta lapsesta saakka, mutta niitä ei ole meillä vielä ollut. Nyt on, 12 yksilön parvi pieniä söpöläisiä. Parvi kotiutui hetimmiten, ja myös akvaarion keskiveden toiset asukit, kirsikkabarbit, elävöityivät välittömästi.

Intiaaninsulkia oli vaikea kuvata, niin liikkuvaisia ne ovat. Tässä pysähtynein mahdollinen rva:n lukuisista otoksista (intiaaninsulka on tuo oikeanpuoleinen):


Noitamonni Justiina sen sijaan suostui kuvattavaksi:


Kaloillamme sujuu hankalan kesän jälkeen ihan hyvin, mutta kuten kuvista näkyy, rva on taas hävinnyt erän leväkasvustolle, tällä kertaa tupsulevälle. Se on peittänyt koko takaseinän ja edennyt moniin kasveihinkin. Kun sen saisi pois, näyttäisi ihan siedettävältä.

2 kommenttia:

  1. Kiva blogi ! :) Sealifessa meidän perhe ei vielä ole käynyt mutta pian !

    VastaaPoista
  2. Kiitos H, blogi on elänyt minun ja perheeni tilanteessa jo useamman vuoden ajan, ja vieläkin tykkään kirjoittaa =) Sealife on kiva paikka, siellä on koko perheelle katseltavaa. Hyvää paikassa on myös, ettei se ole liian suuri. Osastot jaksaa kiertää hyvin läpi. Suosittelen paikkaa, se on jotenkin rauhoittava (mikäli ei valitse ruuhkaisinta aikaa)!

    VastaaPoista

Nelosten tanssit ja epätavallinen viikko

Voisi jopa sanoa , ettei meidän perheessä ole juhlittu Suomen itsenäisyyttä koskaan näin monipuolisesti. Keskiviikolle, varsinaiselle itsenä...