Koko perhe kotona kera alati sairaan rva:n

Rva:lle tulikin sitten oikein kunnon tauti...maanantaina töissä meni vielä suhteellisen hyvin, paitsi että kotimatkalla meinasi happi loppua muutamassa ylämäessä. Kotona yskitti myös. Yöllä tulikin sitten ihan kamala yskäkohtaus, laatta lensi (ja lapsi pelästyi ääniin ja heräsi, kiva yö...)

Aamulla rva meni kumminkin töihin. Pari tuntia tuskailtuaan rva totesi, että se oli sitten siinä. Tänään rva jäi suosiolla kotiin, terkkariin on aika iltapäiväksi. Puoliso on työmatkalla, siis uudella sellaisella Indonesian-matkansa jälkeen. Tänään onneksi vain Turussa.

Rva:lla on todennäköisesti infektioastma, mistä syystä erityisesti yskät ovat tosi vaikeita. Putki pyrkii menemään tukkoon, joten kovan yskimisen vuoksi myös hengittäminen varsinkin kävellessä on vaikeaa. Onneksi tänään tarvitsee vain käydä siellä terkkarissa, ei muualla.

Salitreenistä ei ole ollut puhettakaan kohta kahteen viikkoon. Niska on onneksi oikutellut tavallista vähemmän, ainoastaan viime viikolla, kun rva oli Naakan kanssa maalla vanhempiensa luona, oli niska varsin kipeänä. Torstaina rva:lla on aika varattuna Ortonin fyssarille, se onkin varmaan hyvä idea - jos yskäkin talttuisi hieman jo siihen mennessä.

Eli...rva istuu tänään kotona mahdollisimman hiljaa (ainakin siihen asti kun Naakka kotiutuu) ja yrittää hengittää varovasti, jottei yskäkohtaus alkaisi. Kun rva paranee, alkavat taas normaalit arjen jutut treenaamisineen.

Näinkin kipeänä rva hieman ikävöi salille. Siellä käyntiin on jo muodostunut rutiini ja rva on oppinut nauttimaan harjoittelusta. Onneksi sali ei karkaa mihinkään, sinne pääsee sitten, kun kunto on parempi.

Puolisolla on myös ollut vähän raskasta. Hän kotiutui maanantai-aamuna, matkattuaan sitä ennen noin vuorokauden. Jet lag vaivasi, kun täällä ei päässytkään lepäämään ennen Suomen ilta-aikaa. Tiistaina puoliso lähti uudelle, pienelle työmatkalle Turkuun, tuli yöksi kotiin ja lähti taas tänä aamuna takaisin.
Tsemppiä puolisolle, onneksi loppuviikosta on vähän rauhallisempaa!

Rva:lla oli suoraan sanottuna jo kova ikävä. Totesimme, että valtaosan ajasta (n. puolitoista viikkoa) olimme tahoillamme niin kiireisiä, ettemme kauheasti kerenneet ikävöidä, viimeiset pari päivää olivat ainakin rva:lle jo hankalia. Nyt tuntuu, ettei puoliso vieläkään olisi kotona, kun tuli tuo Turun-keikka.

Puoliso oli käynyt matkallaan myös ostoksilla. Rva sai tuliaisiksi hienon huivin ja mekon (ihan oikeaa kokoa, väriin täytyy vähän totutella). Naakka sai hassut kylvyssä käytettävät väriliidut, kirjan (teksti englanniksi ja indonesiaksi) sekä t-paidan. Siinä meillä on ihmettelemistä pitkäksi aikaa!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys