Leikkikavereita ja sen sellaista

Viikko on taas lähtenyt liikkeelle ihan mukavasti. Sunnuntaina meillä oli menoa ja meininkiä, kun Naakan kolme pikkuserkkua (Nuorin Naakan ikäinen, seuraava 4-vuotias ja vanhin 7-vuotias) saapuivat vanhempineen vierailulle.

Naakka oli menosta vähän ihmeissään - hetken päästä hän kuitenkin leikki innoissaan muiden mukana. Huomaa, kuinka isompien sisarusten seura vaikuttaa - Naakan ikäinen serkkutyttö leikki yhteisleikkiä isompien sisarustensa kanssa jo taitavammin kuin pikku-Naakkasemme.

Maanantai oli välipäivä, tänään olimme kyläilemässä erään Naakan 2-vuotiaan ystävän luona. Siellä oli ystävän lisäksi piano ja koira, ja ruokaakin saimme. Joulutorttukausi tuli avattua, kiitos sinnepäin!

Tällä viikolla on muutenkin ollut hulinaa, kun valmistaudumme puolison työmatkaan kaukoitään. Rva:ta ja hra:ta hieman jännitttää, mutta eiköhän se hyvin mene. Rva saa työmatkan aikana apua vanhemmiltaan, joita ilman rva ei taitaisi tällaisesta urakasta suoriutua.

On jännittävää huomata, miten yhteenhitsautuneita Niskaset jo nykyään ovat. Vietämme paljon aikaa yhdessä, hoidamme Naakkaa yhdessä ja tunnemme toisemme hyvin. Meistä tuntuu ikävältä olla erossa yli viikon ajan. No, eiköhän se onnistu!

Viikon aikana rva käy töissä ja Naakka taitaa olla osan aikaa päiväkodissa, osan aikaa häntä hoitavat isovanhemmat. Naakka tunnistaa nykyään hauskasti papan valokuvista ja huudahtaa aina iloisena "pappa"! myös ukki, mummit ja monet muut saavat hänet iloiseksi.

Tänään rva:n pitäisi vielä jaksaa raahautua salille. Muutaman niskaliikkeen lisäksi rva aikoo tehdä salilla virtuaalijumpan (mikäli sali ei ole varattuna). Juuri nyt, pitkän kyläilyn jälkeen väsyttää niin paljon, että voisi vain plösähtää sohvalle. Se ei taida kuitenkaan olla vaihtoehto.

Reidet-vatsa-pakarat-jumppa voisi sopia tilanteeseen hyvin. Rva:lla on ongelmia notkoselän vuoksi, ja sekä syviä että pinnalla olevia vatsalihaksia pitäisi saada parempaan kuntoon. Muutenkin rva on kokemuksen kautta oivaltanut kuntoilun merkityksen - mikäli kunto kestää (rva:kaan ei voinut ennen harjoitella salilla), lienee parasta tehdä niskaliikkeet ja lihasharjoittelut mukisematta.

Töissä rva on pystynyt olemaan pääasiassa neljänä päivänä viikossa, neljä tuntia kerrallaan. Seuraavalla viikolla rva työskentelee kuitenkin vain kolmena päivänä, välillä on hyvä myös tehdä vähän vähemmän, kun siihen on mahdollisuus.



Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe