Kiire, oksennustauti ja vähän ensi vuottakin

Kyllä se tästä...eilen rva kävi illalla psykoterapiassa ja tapasi vielä kaupungilla erästä ystäväänsä. Näitä ennen onnistui muuten pienimuotoinen joululahjaostoksilla käynti. Onneksi sekin asia vähän eteni, vaikka ei meillä tänä vuonna niin massiivisia jouluvalmisteluja ole!

Illalla, kun rva oli käymässä iltatoimiin, heräsi Naakka ja alkoi oksentaa. Ihan kunnolla, ei mitään pieniä pulautuksia. Ei siinä muuta kuin lapsi suihkuun, vuodevaatteet vaihtoon ja lapsi takaisin nukkumaan.

Taudiksihan se osoittautui. Meno jatkui aamuyöhön asti, sen jälkeen rva nukahti ja puoliso oli käynyt Naakan luona vielä pari kertaa. Nyt tyttö nukkuu, luultavasti hän onkin tällaisen yön jälkeen aika väsynyt. Ehkä taudista ei tule pitkää, sen näyttää tämä aamu.

Rva:n tauti alkaa onneksi olla jo ohi, päästiin sentään siitä!

Eilen salilta soitettiin. Soitto ei koskenut sitä, ettei rva:ta ole näkynyt paikalla kuukauteen (ei kuulustelua, huh!). Rva oli joskus muinoin vastannut salilla johonkin kyselyyn ja sai sen ansiosta veloituksettoman kuntotestauksen.

Pakko myöntää, että rva:n eka lause puheluun oli "en ole kiinnostunut sellaisesta"...kai se johtui väsymyksestä ja housunlahkeessani tuolla hetkellä roikkuvasta Naakasta. Mainospuhelu sillä hetkellä olisi ollut liikaa (enkä toden totta muistanut kyselyä).

Keskustelun tulos on, että rva painelee sunnuntai-aamupäivästä kuntotestaukseen, josta saa varmaankin surkeat pisteet. Ei siinä mitään, josko vielä saisi neuvoja, miten huonosti meneviä osa-alueita voisi parantaa.

Rva kävi maanantaina fyssarilla. Siellä todettiin samankaltaisia juttuja kuin aiemminkin. Fyssari käsitteli selkää ja niskaa koko tunnin, ja sai kyllä monta paikkaa aukeamaan. Töissä oli taas vähän aikaa helpompaa, mutta kyllä se kroppa taas on jumissa.

Fyssarin kanssa sovittiin, että seuraavalla kerralla, tammikuun puolella mennään taas yhdessä Ortonin salille ja katsotaan liikkeitä, joita rva tekee ja mietitään vähän uusia. Nyt, kuukauden salitauon jälkeen rva ei varmaankaan olisi muistanut vanhojakaan liikkeitä!

Töissä jatkan luultavasti vielä kahden kuukauden ajan. Syksy töissä on ollut todella antoisa ja rva on oppinut paljon uutta. Samalla niskan jaksaminsen ja työn yhteensovittaminen on ollut välillä raskasta.

Kuitenkin, työssä olo on ollut psyykkisesti tosi hyvä juttu. Lisäksi se on vähentänyt rva:n huolta työkokemuksen puutteesta. Tänä syksynä sitä kokemusta on tullut taas todella paljon. Katsotaan, miten se työllistyminen tulevaisuudessa sujuu - on kivaa, että silläkin saralla on joitakin tulevaisuudensuunnitelmia!

Niin, ja kivaa että tulee joulutauko - se tulee kyllä todella tarpeeseen!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe