Uuden vuoden kynnyksellä

Kyllä siellä ulkona jo kovasti paukahtelee...se enteilee hyvin suurella varmuudella vuoden vaihtumista, joka tapahtuu vähän yli tunnin kuluttua. Niskaset juhlivat uutta vuotta oikein hiljaisesti kotosalla. Äsken pelattiin hra:n kanssa erä Trivial Pursuitia - hra voitti (rva pääsi melkein tasoihin).

Tämä vuosi on ollut Niskasilla kokonaisuudessaan hyvä. Haasteitakin on tullut vastaan, erityisesti omien ja läheisten sairauksien sekä ikävien tapahtumien muodossa. Rva, hra, Naakka, Nasu, Matilda ja kalat sekä ravut ovat voivat nyt vuoden lopussa hyvin, olemme siitä kiitollisia.

Ensi vuodesta voi sanoa, että jatkamme samaan malliin. Rva tekee työtä ja kuntoutuu (ja yrittää elää sovinnossa niskavamman kroonistuneiden oireiden kanssa), hra siirtyy viisipäiväiseen työviikkoon ja Naakan kanssa peuhaamme molemmat oikein paljon!

Viime sairauksiin liittyen, muut ovat jo terveinä, mutta rva:n yskä ei ota laantuakseen. Joulun luultavasti aloittamaan astmaattisen yskän taltuttamiseen tarkoitetun tablettikuurin, viimeksi söin sellaisen yli kolme vuotta sitten.

Sen rva voi ensi vuodesta sanoa, että kokeilemme Naakan kanssa matkustamista vähän pidemmälle. Naakka on käynyt vasta Suomessa, tosin eihän yksivuotiaalla rva:n mielestä ole kiirettäkään. Kuitenkin, Niskaset haluavat käydä jossakin ja katsoa, ottaisiko se perhelomailu jo onnistuakseen.

Kuluneen vuoden aikana Niskaset ovat kotiutuneet uudelle asuinalueelle, johon on ollut helppo juurtua. Hra:lle alue ei ole uusi, hän on asunut täällä lapsuutensa ajan. Rva ei ole ennen asunut täällä, mutta ympäristö alkoi heti tuntua kodilta.

Monia tuttuja, ystäviäkin, on täältä löytynyt Naakan "kuvioiden", erityisesti vauva- ja taaperokerhojen sekä leikkikentän kautta. Melkein joka kerta kun menemme ulos, joku tuttu tulee vastaan. Olemme kyllä itsekin yrittäneet olla aktiivisia :)

Tammikuussa  rva jatkaa toivon mukaan työkokeiluaan vielä kahdella kuukaudella. Aloitus venyy todennäköisesti tammikuun loppupuolelle, sillä rva ei ole vielä kirjoittanut työsopimusta kokeilun viimeiselle jaksolle. Toivon mukaan sopimus kirjoitetaan loppiaisen jälkeen.

Kuntoilu jatkuu. Rva oli salilla viimeksi eilen, silloin oli vuorossa tosi raskaan tuntuinen reidet-vatsa-pakarat-jumppa videotykistä. Rva sai hikoilla rauhassa, tosin n. jumpan puolivälissä joku setä tuli hakemaan jumppapalloa.

Hieronta kerran kuussa ja fyssari kerran kuussa jatkuvat ensi vuonna vanhaan tapaan.

Tammikuussa Niskasten olisi myös aika lähteä pienelle ulkomaanmatkalle toiseen pohjoismaahan ystäväperheen luokse, mutta saa nähdä, venyykö lähtö helmikuun puolelle - toivottavasti nyt kuitenkin pääsemme matkalle!

Rva toivottaa lukijoille oikein hyvää uutta vuotta!



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lasten kaverit kylässä - ruokailu