Niskaset kotiutuivat joulunvietosta

Niskaset kotiutuivat muutama tunti sitten joulunvietosta lähisuvun luota. Täytyy sanoa, että olipa mukava nähdä kaikkia, usein suku on kuitenkin hajallaan eri paikkakunnilla, vaikka kukaan ei asu kovin kaukana toisistaan.

Naakka nautti mummista, papasta, isomummista, sisareni perheestä sekä toisestakin kummitädistään ja erityisesti hänen koirastaan (sekä koko hänen perheestään). Pukki toi Naakalle aika paljon lahjoja, joilla pelaillessa joulunaika meni mukavasti.

Miinuspuoli oli, että rva rupesi jälleen yskimään. Molemmat yöt poissa kotoa menivät yskiessä, joten väsymys alkoi painaa päälle ainakin tänään. Rva aloittaa huomenna antibioottikuurin, toisen lajissaan. Edellinen paransi aika hyvin, mutta yskä palasi vatsataudin aikana.

Eilen rva kävi Naakan kanssa pulkkailemassa. Pakkasta oli neljätoista astetta, mikä kieltämättä jo tuntui. Rva oli fiksuna unohtanut ulkohousut kotiin, onneksi äitini lainasi omiaan. Naakka tykkää istua pulkassa ja kiersimmekin kokonaisen korttelin.

Sen jälkeen yritimme peuhata vähän lumihangessa, mutta Naakka ei ihan lämmennyt idealle. Sen sijaan rva sai lunta kaula-aukosta sisään. Naakka on vielä niin pieni, ettei oikein pääse etenemään hangessa, siksi hän ei siitä varmaan niin kamalasti tykännyt. Onneksi pulkassa oli kivaa!

Puolen tunnin huhkimisen jälkeen rva oli aivan poikki...tytön nostelu hankiolosuhteissa ja pulkan vetäminen saivat rva:n aivan hengästyksiin! Sitä se puolentoista kuukauden paikallaan olo teettää. Ylihuomenna rva lupasi jatkaa salilla, huomenna meillä on muuta ohjelmaa eli erään pikkuserkkuni valmistujaisjuhlat.

Niskasten joulunaika on sujunut hyvin. Yksi vähän kurja tilanne todettiin jouluaattona, kun puoliso huomasi marsujen häkkiä siivotessa, että Matildalta tulee pissan mukana verta. Huolestuimme tietysti, sillä sellainen voi marsujen kohdalla tarkoittaa mitä tahansa.

Ihmeen kaupalla saimme eläinlääkärimme (sen, joka on hoitanut Nasuakin alusta asti) langanpäähän. Hän päätti, että lähdemme liikkeelle tulehduksesta, johon hän määräsi antibioottikuurin. Ongelmana oli, että kuka antaisi antibiootin, kun me olemme poissa.

Marsujen siirtäminen maaseudulle on operaatio sinänsä (ainakin jouluaattona), joten olimme hyvin helpottuneita kuullessamme, että Naakan isoisä voi antaa lääkkeen, kun olemme poissa. Hän ei ollut huomannut Matildassa enää mitään kummallista,

Eipä huomennut myöskään rva, kun palasi tänään kotiin. Verijälkiä ei löytynyt mistään, antibioottikuuri jatkuu vielä muutamia päiviä. Pieni huoli kalvoi taustalla koko jouluajan, mutta onneksi Matilda näyttää saavan pitää terveytensä ja Nasu tyttöystävänsä.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe