Uutta monessa paikassa, akvaariossakin

Rva:lla on ollut ihan vauhdikas viikko. Maanantaina rva kävi sushilounaalla ystävänsä kanssa. Lounaspaikassamme on sellainen tarralappujärjestelmä, jossa viiden lounaan jälkeen saa yhden ilmaiseksi. Maanantaisin saa tuplatarrat, joten silloin kannattaa käydä.

Nyt ilmeni, että se tarrajärjestelmä oli muuttumassa mobiilisovellukseksi, emme tykänneet. Eka syy oli, että ystävälläni ei ole älypuhelinta, eli hän ei voi käyttää uutta järjestelmää. Toinen syy oli, etten itse ainakaan jaksa näitä lisääntyviä rekisteröitymisvaatimuksia - miksi kaiken pitää toimia sovelluksilla!

Jätän itse usein rekisteröitymättä enkä jaksa opetella sovelluksia sovellusten perään. Tuntuu, että nykyajan tietoähky on ainakin rva:lle vähän liikaa. Kun olin eilen kirjoittamassa uutta työkokeilusopimusta, huomasin, että käsialani on harjoituksen puutteessa huonontunut.

Niin, uusi työkokeilupaikka...rva aloittaa siellä elokuun alussa. Heinäkuun aikana rva tekee tähän kysesiseen paikkaan hieman free-töitä, mikä on kiva aloitus työnteolle. Työajat jne. ovat samankaltaiset kuin edelisessäkin paikassa.

Alkuviikosta olin myös salilla PT:n ohjauksessa. Kokeilimme uudenlaista circuit training -sarjaa, jossa oli vaihtelevia liikkeitä kivoista ja juuri sopivaan paikkaan osuvista kokonaisvaltaisempiin ja edelleen tosi veemäisiin.

Treenin jälkeen oli oikein onnistunut olo, mutta päätimme, että esim. jännehypyt jäävät vastaisuudessa pois, tömähdys ottaa niskaan aivan liikaa. Hyppelyt ja juoksu eivät siis edelleenkään ole rva:n laji, paitsi ehkä muutaman hypyn ja askeleen verran satunnaisesti.

Eilen rva kävi myös hierojalla. Edellisestä kerrasta oli pari viikkoa ja sen kyllä huomasi. Nyt olo on kaikin puolin kevyempi, alkoikin olla jo tosi hankalaa, vaikka salilla käynti auttoi lihaksia aina vähän. Rva:lla on kyllä tosi hyvä hieroja!

Tänään rva lähtee viemään sopimusta TE-toimistoon ja taitaa käydä matkalla akvaarioliikkeessä. Rva on pitkään ollut innostunut saamaan akvaarioonsa pitkästä aikaa synnyttäviä hammaskarppeja, erityisesti platyja.

Tästä syystä rva:n tankissa on ollut käynnissä vedenkovetusprojekti. Eilen vesitestit näyttivät viimein hyviä lukemia platyille. Muutkin rva:n nykyiset kalat pärjäävät keskikovassa vedessä, joten muutoksen pitäisi onnistua muutenkin.

Platy on siinä mielessä hauska kala, että se synnyttää eläviä poikasia. Niitä poikasia Niskasillekin odotetaan, ottavat kuulemma myyntikokoisia poikasia mielellään vastaan tuttuun akvaarioliikkeeseen.

Platyjen kuten monien muidenkin kalojen ongelma on, että eläinkaupassa myytävät, useimmiten Aasian kalatukuissa tuotetut yksilöt eivät ole kovin kestäviä. Siksi eläinkaupat ottavat mielellään vastaan täällä tuotettuja kaloja, jotka ovat yleensä kestävämpiä.

Myyntikokoisiin poikasiin on kuitenkin vielä matkaa. Katsotaan, kuinka tämä kalaprojekti etenee. Rva on aina iloinen, kun akvaarioharrastukseen tulee jotakin uutta ja jännää.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe