Oireita ja ympyrä joka sulketui

Rva:lla on ollut taas vähän enemmän niskaoireita kuin tavallisesti. Tiistaina niska päätti oikein jämähtää jumiin. Sinnittelin päivän, mikä ei ollut huimauksen kanssa yhtään hauskaa. Näitä isompia jämähdyksiä ei onneksi nykyään satu jatkuvasti.

Aloin heti oireiden alettua pohtia aikaisempia päiviä. Meillä on ollut todella runsaasti aktiviteetteja viime aikoina. Olemme istuneet autossa, kyläilleet, ottanet kyläilijöitä vastaan ja käyneet hoitamassa monenlaisia asioita. Luulen, että nyt tilanne huononi rasituksen takia.

Tiistai-iltana otin vanhat keinot käyttöön. Kävin ensin niskan läpi liikutellen sitä varovasti joogapalikan päällä (selällään maaten). Sitten tein saman yläselän kanssa. Raksahduksia kuului sieltä täältä, ja olo helpottui vähän.

Noin viisi minuuttia siitä, kun olin lopettanut, minulle tuli kamala päänsärky. Se jomotti niskasta kallonpohjaan, takaraivoon ja otsaan saakka. Siirryin sohvan kautta sänkyyn ja nukkumaan. Tämäkin tapahtumasarja - niin tuttua.

Kevät on herätellyt rva:ta kasvi-innostuksen muodossa. Meidän huonekasvit ovat karsiutuneet Naakan vauva- ja taaperoajan myötä. Nyt olisi kuitenkin sopiva väli hankkia esimerkiksi amppelikasveja, joita vauvaperheessäkin voi huoletta pitää.

Haasteita kasvien hankintaan on tuonut, että suuri osa huonekasveistani on peräisin edellisen asunnon ajoilta. Ullakkoasunto monine ikkunoineen oli supervaloisa. Osa kasveistani nääntyi tässä uudessa asunnossa jo ensimmäisen vuoden aikana.

Keskustelu suvun "vanhempien" kanssa herätti ajatuksen, että nyt olisi hyvä hankkia kasveja, jotka viihtyvät vähän hämärämmissä olosuhteissa. Sain idean saniaisista, jotka ovat nyt hankintalistalla. Niiden etu on myös, että ne kuulemma puhdistavat ilmaa tehokkaasti. Kiinnostavaa!

Perheemme tiistai-illan ohjelmaan kuului saada eräs ympyrä sulkeutumaan - veimme marsujen vanhat tavarat löytöeläintalolle. Naakka oli toki mukana retkellä ja todella kiinnostunut asiasta. Siitä lähtien meillä on keskusteltu, miten se löytöeläintalo toimii, ja mitä kissojen päivärytmiin kuuluu.

Olen itsekin ollut aina kiinnostunut eläinsuojeluasiasta ja eläimistä yleensä. Löytöeläintalolla ei ollut vierailumahdollisuutta eläinten luona, joten taidamme tehdä jonakin päivänä retken toisiin tiloihin, joissa eläimiä pääsee katsomaan.

Kissa voisikin olla eläin, joka tulisi kysymykseen, kun joskus olemme seuraavan kerran lemmikkiä vailla. Haluamme kuitenkin, että kissalla on meillä mukavaa, joten asia odottakoon, kunnes jälkikasvu on sen verran varttunut, että osaa kohdella kissaa sen vaatimalla tavalla. Siihen saakka nautimme vierailuista paikoissa, joissa voimme viettää aikaa kissojen kanssa.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lasten kaverit kylässä - ruokailu