Kautta kädellisten historian

Kuopukseni, 1-vuotias, alkaa selvästi olla vaiheessa "kädellinen" ja tarkemmin "yksinkertaisten työkalujen käyttö".  Ulkona käteen hakeutuu keppi, joka ei mene enää yksinomaa suuhun, vaan sillä voi esimerkiksi kaivella maahan kuoppia.

Tänään keittiössä käteen hakeutui paistinlasta, jolla nuori herra yritti tavoittaa tiskipöydällä olevia astioita.

Eräänlaisiksi työkaluiksi täytyy laskea myös korokkeet. Syöttötuolin voi työntää lähelle tasoa, jolle tahtoo ylettyä. Kiipeäminen tapahtuu noin kahdessa sekunnissa. Muovikorin saattaa kääntää nurinpäin, jolloin sen päälle voi kiivetä ja parhaassa tapauksessa yltää ovenkahvaan, huh!

Historiaan on muuten kuopuksen lisäksi haksahtanut jo vähän monimutkaisemmatkin työkalut hallitseva esikoinen, jonka tarkempi kiinnostuksenkohde ovat dinosaurukset. Lyhyen ajan sisällä rva on oppinut yllättävän paljon muinaisista, suurista liskoista. Miten muuten olisin tiennyt, mikä ero on Diplodocus-, Bracciosaurus- ja Triceratops-liskoilla.

Rva:n historiainnostus pureutuu, ei nyt sentään kirjoihin, vaan Forge of Empires -strategiapeliin, jossa edetään rakentamalla kaupunkeja kivikaudelta tulevaisuuteen. Forge of Empires on nettipeli, eli pelata voi kuka tahansa, myös maksutta (kuten rva).

Nyt lasten ja "aikuistumisen" jälkeenkin rva tykkää pelailla. Rva ei ole koskaan ollut tuntikausia pelien ääressä viettävää tyyppiä, mutta päivittäin on mukavaa puurtaa hetkinen pelin kimpussa ja saada tilannetta etenemään hiukan.

Forge of Empires sisältää myös hiukan taistelua, strategista klikkailua, mitä rva ei ole kovin paljon aiemmin tehnyt. Peli on muuten siinäkin mielessä hauska, että sitä voi pelata suomeksi. Katsotaan, miten kauan menee, että rva saavuttaa nykyajan...

Takaisin kädellisten lähihistoriaan...rva on nyt jumpannut evoluution (tai jonkin muun) muovaamaa yläkroppaansa fysioterapeutin määräämin liikkein, eikä ole ihan vielä kohdannut kummoista edistymistä. Kumpikohan reagoi ensin, vasemman käden kierteiskalvovamma vai oikean puolen lavan tuki?

Toivottavasti nyt edes jompikumpi reagoisi harjoitteluun. Rva kun on vanhanaikainen ja tykkää tilanteesta, jossa sinnikäs harjoittelu tuottaa ennen pitkää tulosta. Tosin, jos näihin vaivoihin olisi ollut tarjolla pikavippi, niin kyllä rva olisi sen ottanut!

Selkä- ja vatsalihaksia rva on nyt jaksanut tehdä joka ilta melkein kahden kuukauden ajan, joka on rva:lle mainio saavutus. Toivon, että alaselän kunto alkaisi hieman harjoitusten myötä helpottaa, ainakin rva on asian suhteen toiveikas.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe