Voihan infektioastma sentään!

Rva:lla koitti syysloma! Täytyy sanoa, että viikko on ollut todella rankka. Astmaattinen yskä ja keuhkoputken supistuminen eivät ole päästäneet rva:ta helpolla. Astmaattinen keuhkoputkentulehdus on nyt kestänyt kuusi viikkoa, ja rva:sta alkaa todella olla mehut pois.

Tänään menin työterveyteen. Eihän siinä muuta, kuin astmatutkimukset jälleen käyntiin. Astmaa on tutkittu rva:lta ennenkin, mutta kotipuhallukset ovat jättäneet diagnoosin juuri ja juuri rajojen alapuolelle. Poikkeavuutta löytyy, mutta ei tarpeeksi.

Mikä sitten mättää? Rva saa massiivisia kuivia yskäkohtauksia (myös nukkuessa), eikä jaksa kävellä kuin etananvauhtia. Heti, jos tulee loivakin ylämäki, pitää pysähtyä yskimään, ja henkeä ahdistaa.

Perusongelma rva:lla on astmaattisten oireiden kausittaisuus - infektio alkaa flunssasta ja saattaa kestää kuukausia. Rva reagoi avaavaan astmalääkkeeseen hyvin, hengitettävä kortisoni ei ainakaan nyt ole auttanut.

Joka tapauksessa...nyt on otettu kuva keuhkoista ja poskionteloista. Niistä tulee tulokset viikon päästä. Lisäksi kävin verikokeessa. Kortisoni jää pois neljäksi viikoksi, ja sen jälkeen otetaan spirometria. Ehkä jotain löytyy.

Tiistaina jätin Touhin ukin hoitoon ja, ja lähdin  Naakan kanssa teatteriin. Naakan on edes joskus hyvä saada aikuisen jakamatonta huomiota, ja sitäpaitsi halusimme viimein nähdä Koiramäen Suomen historian Kansallisteatterissa.

Vaikka lämpiön ruuhkat ja esityksen myöhäinen alkamisajankohta vähän arkipäivänä hirvittivät, oli itse esitys todella hyvä. Sanoisin, etten veisi kyseiseen näytökseen Naakkaa paljon nuorempaa lasta, sillä esitys (kuten itse kirjakin) ovat varsin tietopainotteisia.

Naakka nautti Suomen historiasta (1500-luvulta 1800-luvun alkuun). Hänelle historia ei tuottanut ongelmia, sillä hän osaa (Koiramäen) Suomen historiansa ulkoa.

Rva ei tässä voi olla mainitsematta, että vetäisi väliajalla lasillisen kuoharia, joka hieman kihahti päähän (taustalla yliväsymys ja vähäinen ravinto), minkä jälkeen loppuesitys oli ehkä hieman hulvattomampi kuin ensimmäinen osa. Tämä kaikkihan on lastenteatterissa täysin asiankuulumatonta ja julkeaa.



Keskiviikkona Touhi Touhela kävi parturissa. Hänellä on perinteinen jäyhän suomalaisen hiuslaatu, joka ei väänny tai edes taivu. Jos ei ihan pitkätukkaa tavoittele, hiusmalli kannattaa pitää suht lyhyenä.

Toisaalta, pitkä tukka voisi olla cool - erityisesti nyt, kun Naakalle saatiin lyhyt tukka. Hämmennyksen aiheuttaminen, kun lasten sukupuolet tunnistetaan väärin,  on aina hauskaa.

Oma tukkani kaipaisi myös kampaajaa. Tavallaan tukassa ei ole vikaa, mutta käytännössä haluaisin, että mallia siistittäisiin. Se on lyhyestä kasvatettu, tosi lyhyt polkka, jossa ei sinänsä ole suurta vikaa. Ehkä harkitsen kampaajalla käyntiä palkkapäivään (tai sitä seuraavaan) asti.



PS. Huomenna rva kipittää kasvimaalle - projektina kukkasipuleiden istutus (liljaa, tulppaania ja narsissia).

PPS. Muuten rva lepää ja koittaa lepuuttaa ääntään, jottei se vallan katoaisi.

PPPS. Uuden opetussuunnitelman mukainen peruskouluopetus pohdituttaa edelleen - ehkä kirjoitan siitä lisää lähiaikoina.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe