Hengähdystauko kotosalla

Tämän loman mittaan on tullut selväksi, ettemme vietä kovin paljon aikaa kotosalla. Päiviä, jolloin emme tee juuri mitään, ei ole kovin paljon. Tänään on kuitenkin sellainen päivä - meillä ei ole juurikaan ohjelmaa.

Pään sisällä on toki paljon - työttömyyteeni ja opiskeluuni liittyvä byrokratia on hyvinkin keskeneräistä. Lisäksi odottelen tietoja kesäkuussa suorittamastani kurssista, jonka arvosanojen kirjautumispäivää TE-toimisto kiihkeästi odottaa.

Juuri tänään en kuitenkaan voi tehdä näille asioille mitään. Seuraavat opintoni, toinen 5 opintopisteen kokonaisuus, odottavat elokuussa, eli nyt rva:lla on ikäänkuin kaksi viikkoa kesälomaa.

Tulimme juuri eilen mökiltä ja jääkaappi huutaa tyhjyyttään. Mikään mikroruoka ei asuntoautoreissun ja mökkireissun jälkeen houkuttele, pohdin vähän, josko tekisin oikein itse lihapullia. Hain ensimmäisen kivankokoisen kattilan uusia perunoita (varsin pieniä vielä), josko tästä kokonaisuudesta saisi mukavan, terveellisen aterian.

Kävin vähän kauppaa lasten kanssa, josko jäisivät Alepa-reissuni ajaksi kaksin kotiin. Ei tullut kauppoja tällä kertaa - Naakka ei tykkää yhtään jäädä yksin kotiin. No, luulen että yksinolon aikakin tulee pian.

Me kai myös vähän ulkoilemme tänään - ihan tässä lähellä. Kirjastoreissu houkuttelisi, lähes kaikki lainakirjani on nyt luettu ja lasten aikoja sitten. En kuitenkaan viitsi lähteä sinne lasten kanssa, koska nyt on kai vieläkin voimassa suositus hoitaa kirjastohommat ripeästi ja poistua paikalta - lasteni ajatus kirjastosta taas on kaiken odottelun jälkeen ihan toisenlainen...

Minä olen onnistunut tekemään jonkin verran joogaliikkeitä päivittäin, ja vaikka niska on hemmetin jumissa, selän keskiosassa tuntuu yllättävän vetreältä. Toivun pikkuhiljaa, mutta raskas kevät ja alkukesä tuntuvat yhä kehossa.

Nyt on tärkeää, että osaan ottaa rauhallisesti seuraavat viikot. Auttaisi kyllä paljon, jos saisin syksyä koskevat byrokratiat valmiiksi. Luulen kuitenkin, että valmista ei nyt heinäkuun aikana tule - Yliopisto, TE-toimisto ja liitto eivät synkronoi kokemukseni mukaan juuri millään tavalla.

Kesäsää on ollut minulle nyt heinäkuussa helpotus. On ollut mukava olla sisällä, kun ei ole liian kuuma. Ainoa pieni miinus on, että uimavedet ovat viilenneet. Ei sekään nyt niin vakavaa ole - lapset tykkäävät pulikoida joka tapauksessa :)

PS. Mökillä oli mukavaa, vaikka kaikki oli jälleen yhtä säätöä - toivomme pääsevämme loman aikana uudestaan sinne vielä ensi viikolla :)

PPS. Naakka jännittää koulun alkua jo kovasti - olen jutellut hänen kanssaan moneen otteeseen. Onneksi se on tuntunut rauhoittavan häntä.

PPPS. Parvekkeella näyttää aika mukavalta nyt. Normaalisti kasvit meinaavat kuukahtaa siellä noin 60 asteen iltapäivälämmössä:




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys