Puutarhapalstakuulumisia ja pieni katsaus tulevaan

Juttelin eilen puutarhapalstalla naapuripalstan rouvan kanssa. Yhdessä totesimme, että tämän kesän aikainen hellejakso ja rankkasateet ovat olleet hyvin haastavia viljelylle. Perunat ovat pienikokoisia ja myöhässä, mansikoita tulee vähän...itse asiassa melkein kaikkea tulee vähän.

Omalla palstallani menestyjiä ovat olleet sitruunamelissa ja tammenlehtisalaatti - ne ovat voineet oikein hyvin. Keskinkertaisesti on tulossa satoa ainakin punaisesta viinimarjasta, lehtikaalikin kuuluu tähän kastiin.

Kukat, hmm...Olen oikeastaan vasta tänä kesänä alkanut miettiä kukkaistutuksia. Toinen viime kesän kahdesta pionista selvisi hengissä, ja hankin vierelle toisen samanlaisen. Kumpikaan ei kukkinut. Ehkäpä sitten ensi kesänä.

Kolme maissintainta näyttävät oikein pirteiltä - saa nähdä, tuleeko satoa.

Kaivoin alkukesästä kivireunusteisen kukkapenkin esiin ruohikon alta - sen on joku aikaisempi palstalainen joskus tehnyt. Nurmikon muuttaminen kukkapenkiksi on ollut varsin haastava tehtävä, ensi kesänä kippaan siihen lisää ostomultaa.

Särkynyt sydän ei lähtenyt kasvamaan tänäkään vuonna. Syksyllä istuttamani maksaruoho sen sijaan lähti kasvamaan mainiosti - kukkia odotellaan. Istutin penkkiin tarhapäivänliljan ja akileijan - kumpikaan ei toistaiseksi kuki. Penkissä olisi vielä tilaa vaikka sille särkyneelle sydämelle.

Palstalla on aina tekemistä. Vuorossa olisi järkyttävän levineen jaloangervopensaan harvennus. En käytännössä tiedä, miten se tapahtuu, mutta siitä pitää saada ratkaisevasti pienempi...että sellaista hauskaa kuuluu rva:n viljelyharrastukseen :)

Tänään on vähän pilvinen sää ja ilmassa on hivenen syksyn tuntua (syksyn vihaajat voivat hypätä seuraavan kappaleen yli). Meillä liu`utaan hiljalleen alksyksyn puuhiin, vaikka kesänvietto on vielä kesken.

Aikuisten loma loppuu noin viikon päästä, ja Naakka & Touhi siirtyvät päivähoitoon. Elokuun opiskeluni alkavat kahden viikon kuluttua jälleen etäopintoina. Nyt olen varustautunut selkäkipuun joogaliikkein, olo on sen suhteen huojentuneempi.

Siitä taas hieman eteenpäin, Naakan eka luokka alkaa. Siitä on puhuttu ja sitä on jännitetty. Uskomme kuitenkin kaikki, että se menee hyvin. Reppu on sama kuin eskarissa, koska se ostettiin tammikuussa. Penaali on hankittu - sen sisälle pitää vielä hankkia muutama kiva (ja hyödyllinen) juttu.

PS. Puutarhapalstan kukkapenkki näyttää lähinnä...vihreältä. Ehkäpä kukkapenkkiini tulee kukkia vielä lähivuosina. On palstalta saanut onneksi myös jonkin verran mansikoita.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lasten kaverit kylässä - ruokailu