Iltapäiväkerho, partio ja Kuusamon suurpetokeskus

Tämä viikko on ollut niin kutsuttu yleinen järjestelyviikko - lapset menivät päiväkotiin, Naakkakin vielä hetkeksi. Opiskeluni alkavat kunnolla vasta maanantaina, eikä esimerkiksi ennakkotehtäviä jne. nyt näytä olevan. 

Koti on päässyt aikamoiseen kaaokseen kesän aikana. Ei täällä nyt varsinaisesti sotkuista ole, mutta vaatteita on taas jäänyt pieneksi ja uusia tarvitaan. Vaatekaappien hyllytkin kaipaavat siivousta ja järjestelyä...ja jääkaappi ja tietysti normaalit - lemmikkieläimet ja huonekasvit.

Minulla on myös monenlaisia byrokratiaongelmia ratkaistavana. Kela on nyt kai syksyn osalta tyytyväinen, TE-toimisto vaatii vielä paljon (yritän siis opiskella syksyn ansiosidonnaisella, mikä ei ole mahdotonta, mutta hakeminen on monimutkaista). 

Koska omat byrokratiat eivät ihan vielä varsinaisesti etene, edistin eilen muita asioita - ilmoitin Naakan iltapäivätoimintaan ja, hmm, partioon! Tuon iltapäivätoiminnan piti olla selvä, mutta hakemuksemme ei ollut sitten mennytkään perille. 

Soitin iltapäivätoiminnasta kaupungille (en meinannut löytää numeroa millään), ja olivat siellä niinkin avuliaita, että pääsin täyttämään hakemuksen paikan päälle, siis leikkipuiston kerhotiloihin. Olen huonentunut, Naakalle on kuulemma tilaa.

Partio on jälleen yksi harrastuskokeilu Naakalle. Hänen hyvä ystävänsä aloittaa samassa ryhmässä, ja sudenpennut kokoontuvat melkein naapurissamme, joten kynnyksen ei pitäisi olla liian korkea. Olisi mukavaa, jos Naakka innostuisi partiosta, mutta aika näyttää.

Haluan vielä kertoa mukavasta suomalaisesta käyntikohteesta, jossa kesällä vierailimme. Kyseessä on Kuusamon suurpetokeskus. Reissumme puolessavälissä olimme ehtineet Kuusamoon asti. Halusimme vierailla Kuusamon Suurpetokeskuksessa, joka hieman poikkeaa eläintarhoista, joissa olemme käyneet.

Kuusamon suurpetokeskuksen tarhalla elää karhuja, mutta lisäksi myös esimerkiksi ilveksiä ja koirasusia. Tarhalla kuljetaan porukassa oppaan kanssa, eli omatoiminen kiertely ei onnistu. Opas kertoo eläimistä ja syöttää esimerkiksi hunajaa karhuille :) 

Suurpetokeskuksessa pääsee varsin lähelle eläimiä. Isoa karhua oli mykistävää katsella lähietäisyydeltä, ja ilveksiä, noita kauniita kissapetoja, olisin katsellut vaikka kuinka kauan. Kierros kesti noin 45 minuuttia, ja molemmat lapset tykkäsivät kierroksesta myös. Naakka jo hetken pohtikin, tulisiko suurpetokeskukseen töihin isona ;) 




PS. Olin jo edetä ansiosidonnaisen haussa, mutta tarvitsevatkin sekä työsopparin että -todistuksen. Työnantaja lupasi onneksi toimittaa ne heti alkuviikosta.

PPS. Kuusamon suurpetokeskukseen haluamme mennä vielä uudestaankin - geokätköilijöille tiedoksi, että puiston läheisyydessä on useampikin geokätkö, rva löysi niistä yhden.

PPPS. Touhin syntymäpäivä lähestyy - asiaan pitää näemmä alkaa valmistautua.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe