Harrastusvanhemmaksi?

Meillä ei ole ryhdytty varsinaisiksi harrastusvanhemmiksi. Tarkoitan siis, ettei meillä reissata harrastuksissa useita kertoja viikossa. Myös lasten harrastusbudjetti on vielä toistaiseksi hyvin pieni. 

Naakka on kuitenkin harrastanut partiota koko vuoden. Partiotoiminta on onneksi tässä lähistöllä, eli Naakka voi mennä partioon vaikka yksin. Tosin yksin hän ei yleensä mene - paras ystävä (ja monta muutakin) käy myös partiossa.

Tänään Naakalla on jännittävä päivä, sillä hän on parhaillaan päiväretkellä partion kanssa. Eilen Naakka oli vielä vähän epäluuloinen, mutta kun aloimme täyttää reppua varustelistan mukaan, hän alkoi innostua. Yöllä ei sitten meinannut nukkumisestakaan tulla mitään jännitykseltä. 

Naakka palaa takaisin kotiin iltapäivällä. Toivottavasti retki on sujunut hyvin!

Touhi, kohta 5 vuotta, ei vielä harrasta mitään ohjattua. Hän ei ole vielä esittänyt toiveita harrastuksesta, ja täytyy sanoa, että rahkeemme eivät ole toistaiseksi riittäneet jo ihan siksi, että lapset ovat sairastelleet tänäkin vuonna paljon.

Minulla on kuitenkin "kutina", että Touhi voisi pitää musiikkiharrastuksesta, tarkemmin sanottuna muskarista. Katson, josko Touhin saisi johonkin sellaiseen toimintaan ensi vuonna. Edellytys olisi kuitenkin, että harrastustoiminta sijaitsisi lähellä kotiamme.

Touhi viihtyy tällä hetkellä parhaiten kavereidensa kanssa. Hänellä on jo lupa ulkoilla takapihallamme ilman vanhempaa, tosin kuikuilen viiden minuutin välein, miten pihalla sujuu. Nyt valoisana aikana homma toimii, pimeällä ei sitten varmaankaan.

Sinänsä, mikäli jompikumpi lapsista itse haluaisi jotakin "vakavampaa" harrastustoimintaa, yrittäisin varmaankin saada järjestelyt ja sen sellaiset itsestäni irti. Nyt, kun tilanne on vielä harrastusten osalta varsin keveä, en halua itse ohjata asioita mihinkään suuntaan.

Meille on todennäköisesti tulossa lähiaikoina uusi soitin (niin, vanhojahan ovat kaksi nokkahuilua, joita kukaan ei tällä hetkellä soita ;) ). Ensisijaisesti ajattelin itse vähän soitella, mutta voihan olla, että jompikumpi lapsista innostuu. Silloin täytyy etsiä soiton opettaja.

Ylipäätään, yritän pitää suhtautumiseni harrastustoimintaan nimenomaan harrastustoimintana. Jos jompikumpi lapsistani haluaa joskus tähdätä harrastuksessaan "huipulle", se ei ole lähtöisin minusta vaan heistä itsestään. 

PS. Partiota voin kyllä suositella lapsen ensimmäisenä harrastuksena ihan kaikille :)

PPS. Kotonakin voi harrastaa ja harjoitella kaikenlaista - esikoisen ykkönen ovat olleet viime aikoina kuvataiteet.

PPPS. Touhi muuten tykkää lastenlauluista. Yritän soittaa niitä hänelle joka päivä.






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe