Synttäreitä?

Toukokuu on ollut meillä perinteisesti synttärikuukausi - Naakan synttäreitä on juhlittu erilaisilla juhlavieraskokoonpanoilla jo seitsemän vuoden ajan. Tästä vuodesta (kuten viime vuodestakin) tulee monella tapaa poikkeuksellinen.

Viime vuonna juhlimme vain perheen (siis "ydinperheen) kesken. Elokuussa koronatilanne helpotti, ja järkkäsimme lapsille synttärit Naakan toivomalla rantaelämä-teemalla. Suuri osa juhlinnasta tapahtui ulkosalla. Touhi sai flunssan ja joutui jäämään pois omilta synttäreiltään, mikä on todella tyypillistä Touhin synttäreiden aikaan.

Tämän vuoden synttärijuhlinta on muodostumassa. Valtaosa, ellei jokainen isovanhempi, on poissa laskuista (koronatilanne & sairaudet). Naakka on pyytänyt pieniä kaverisynttäreitä, ja sellaiset luulemme pystyvämme järjestämään.

Lahjaksi Naakka on pyytänyt uutta (isompaa) potkulautaa, ja eiköhän hän sellaisen saa. Sen lisäksi on harkinnassa vielä jokin yllätyslahja, jota minä yritän kuumeisesti pohtia. Budjetti ei onneksi ole äärettömän tiukka, kohtuuden rajoissa kuitenkin.

Luulen, että synttärikuukaudesta tulee mukava. Naakka on jo koululainen, joten asiaan kuuluu viedä jotakin herkkuja luokkaan tarjottavaksi. Tämän osuuden (karkkien lajin) Naakka osaa luultavasti hoitaa täysin itse.

Pohdin myös, pitäisikö Naakan kummeja pyytää erikseen kyläilemään. Osa asuu ulkomailla, mutta osa heistä onneksi lähempänä. Katsotaan, mihin rahkeemme riittävät ja miltä koronatilanne näyttää ensi viikkoina. 

Millaista on olla 8-vuotiaan äiti? Lähes 8-vuotias tyttäreni on kasvanut ja kehittynyt hienosti - varsin rönsyileväksi luonteeksi kylläkin. Meillä on ongelmamme, mutta myös paljon hienoja hetkiä. Huomaan tykkääväni koululaisen äitinä olemisesta enemmän kuin taaperon, vaikka söpöjähän ne 1-2-vuotiaat ovat.

Talvella Naakka luki paljon. Kirjat, joihin hän tarttui, oli luettu päivässä, korkeintaan kahdessa. Luulen, että hän lukisi nytkin, mutta kirjastojen sulku on vähentänyt lukuharrastusta ikävällä tavalla. Hänelle myös luetaan vielä ääneen iltaisin.

Uudehko lempijuttu on piirtäminen ja värittäminen. Sitä hän tekisi lähes koko ajan. Naakka on todella tarkka työskentelyssään, ja toki hermostuu heti, jos menee millinkin "pieleen". Olen iloinen, että Naakka on löytänyt kuvataidejutut.

Ulkoilu ja leikki kiehtovat myös edelleen, mutta ulkoilu on ehkä viime aikoina kokenut pienen arvonalennuksen, ja uskon tietäväni, mistä se johtuu. Koronatilanteen vuoksi kaikki lasten koulu- ja harrastusjutut, jotka on mahdollista siirtää, on siirretty ulos. Kun tätä pakkoulkoilua tunkee esiin joka tuutista, viihtyy Naakkanen vapaa-ajalla paremmin sisällä kuin ulkona. Tilanne varmaankin tasoittuu myöhemmin.

PS. Toivottavasti synttäriasiat lutviutuvat aikataulujen osalta hyviksi seuraavien päivien aikana.

PPS. Tämän kirjoituksen aikana uskon keksineeni, millaisen synttäriyllätyksen Naakalle keksin :)

PPPS. Saimme myös synttärikutsun kummilapseni 1-vuotissynttäreille kesäkuussa - ihanaa <3 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe