Toukokuisen viikon kuulumisia

Minulla oli jo eilen illalla kirjoitusinto, mutta väsytti niin, että piti lasten nukahdettua painella yöunille. Helatorstai on siinä mielessä mukava "keksintö", että saa keskellä viikkoa päivän, jolloin ei tarvitsekaan nousta aikaisin. 

Meillä oli suunnitelmana vierailla tänään Raaseporin linnan raunioilla (Touhin toivomus), mutta se suunnitelma katkesi, kun Naakka alkoi tunti sitten oksentaa. Emme siis vietä kesäistä retkipäivää vaan oksennustautipäivän.

Tähän ei voi sanoa myöskään, että hyvä kun ei olla oltu pitkään aikaan kipeinä...tässä oli neljä päivää väliä niin, ettei kukaan ollut kipeänä ja sitä ennen kaksi viikkoa flunssapotilaita kotosalla. Oksennustauti on tosin tämän kouluvuoden aikana ensimmäinen perheessämme, että sinänsä on mennyt hyvin.

Meillä on ollut tällä viikolla mukavia hellepäiviä, tosin myös työtä ja koulunkäyntiä. On ollut hauskaa nähdä, kun luonto herää. Puutarhapalstallekin alkoi sopivasti tulla kasteluvesi, ja tänään pitääkin suunnata jossakin välissä kastelemaan.

Akvaarion suodattimeen piti tehdä tällä viikolla "täyshuolto". Onneksi tarvittavat vaihto-osat sai tilattua suhteellisen kätevästi. Ulkosuodatin on joka tapauksessa varsin iisi, puhdistus on neljä kertaa vuodessa, eikä joka kerta tarvitse vaihtaa noin isoa määrää osista.

Kun suodatin alkoi pulputtaa, näyttää vesi paremmalta ja kalatkin tuntuvat liikkeissään nopeammilta. Meillä on aikamoinen miljoonakalainvaasio. Jos joku blogini lukijoista on kiinnostunut miljoonakaloista, ottakaa yhteyttä kommentoimalla blogikenttään - sähköpostia tsekkailen vähän liian harvoin...mutta tsekkaan, jos saan vinkin viestistä siellä.

Eilen geokätköilimme hieman. Oikeastaan hommasta ovat kiinnostuneet lähinnä minä ja Naakka. Kävimme Arabianrannassa puistossa ja meren rannalla. Sisämaassa kasvaneena olen nauttinut Helsingin-vuosinani (jo 20 vuotta!) veden läheisyydestä. Näytti niin hienolta! Geokätkökin löytyi.

Puutarhapalstalla on menossa aikamoinen risusavotta. Iso pensas (en muista nimeä) täytyy hävittää. Oikeastaan osa siitä, pienen osan aion säästää. Joka tapauksessa, risut täytyy toimittaa aikanaan sorttiasemalle, mutta vielä ei olla siinä vaiheessa. 

Puutarhapalstan asioita täytyy parin vuoden kokemuksellani hoitaa asia kerrallaan -periaatteella. Ensimmäisenä vuonna en tiedostanut pensasongelmaa, viime kesänä en oikein tiennyt, mitä pitää tehdä Tänä kesänä minulla on toimintasuunnitelma oksien katkomiseen ja sorttiasemaan asti ;) Juurakot sitten erikseen...

PS. Toivon todella, ettei oksennustauti käy koko perhettä läpi.

PPS. Arabianranta näytti hauskalta alueelta, erityisesti rantapuisto oli hieno. 

PPPS. Olen iloinen, kun olen voinut tänä keväänä geokätköillä hieman enemmän kuin aiemmin.

 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe