maanantai 6. kesäkuuta 2022

Flunssaa ja ärsytystä

Niinhän siinä sitten kävi, että flunssa iski perheen aikuisiin ihan lähisuvun mittakaavassa. Tartunta-aika oli niin pitkä, että ehdin jo aiemmin iloita, kun pysyin terveenä. Onneksi ei ole ihan mahdoton tauti - ärsyttävä silti.

Lapset sentään paranivat. Viime päivinä on ollut hivenen ärsyttävää selittää, ettei kesäloma tarkoita sitä, että kolmen ensimmäisen päivän aikana on jo kierretty kaikki kaupungin huvilaitokset. On kuulemma todella tylsää jo nyt. Niin, lapsuus on.

Juu-u, kesäflunssa ei ole todellakaan vieras asia perheessä. Silti se tulee aina yhtä suurena yllätyksenä. Joku yksittäinen angina sattuu usein keskikesäänkin, mutta onneksi ei näitä flunssia ennen koulujen alkua. 

Piru sentään, olen viime aikoina todella pohtinut, miten saada suihkuun menemistä inhoava yhdeksänvuotias sinne suihkuun. Tyyppi tykkää kyllä olla siellä suihkussa eikä nyt enää saa sentään raivaria, mutta vastustaa sitä menemistä viimeiseen saakka. 

Ei puhettakaan, että Naakka nyt ainakaan kävisi omatoimisesti. Joo, voin muistuttaa ja patistaa, mutta olo on jokseenkin provosoitunut tämän (ja varmaankin monen muun) asian kanssa. Juhuu, seuraavaksi pitäisi varmaankin harjoitella tukan pesua itse, voi viddu.

Itsehän en voi samaistua tunteeseen - menen aina suihkuun pakoon meidän perheen vilskettä :D 

Nukkumiseni on ilman flunssaakin ollut huonoa jo pidemmän aikaa. Sekin ärsyttää. Lapset ovat myös olleet erilaisine tilanteineen oikein vilkkaita aamuyöstä, ja heränneet pirun aikaisin päivästä riippumatta. En tykkää kesäyön valosta.

Lapset ovat muuten siirtyneet viimein omiin sänkyihinsä - tai käytännössä Naakka yläsänkyyn. Kasvamista siis tapahtuu meilläkin. Tai siis, eipä tuo ole haitannut, kunhan eivät minun sänkyyni tule - tila loppuu kesken.

Kyllä tämä on varmaankin jotakin jälkistressiä todella tiukasta vuodesta. Nyt helpottaa - palaan yksityiskohtiin myöhemmin. Tässäkin asiassa on mentävä askel kerrallaan. Kyllä se siitä.

PS. Uskon, että yskä pysyy kortisonin vuoksi vähäisenä, kuten on ollut viime infektioissa koronaa lukuun ottamatta.

PPS. Luulen että tämä suihku- ja pari muutakin vääntöä liittyvät nepsy-piirteisiin. Naakka ei ehkä tässä vaiheessa itsekään voi tehdä suihkuärsytykselle enempää. Onneksi saamme hänet pesulle säännöllisesti.

PPS. Toivon todella, että nukkumisesta tulee taas iisimpää. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ystäviä, Suviseurat ja muun muassa Mölkkyä

Sain jälleen viettää viikonloppua lukiossa tapaamieni ystävien kanssa. Siirryin viikonlopun viettoon mökiltä mökille, mikä osoittautui pakk...