sunnuntai 12. kesäkuuta 2022

Leikkipuistotoiminta - puistoruokailu

Alamme onneksi olla jo varsin hyvässä kunnossa ja normaali elämä onnistuu. Erityinen ilonaihe kesäloman alussa on ollut puistoruokailu. Se saatiin meidän lähipuistoon kuntalaisaloitteen avulla takaisin, kun olivat lopettaneet homman koronan takia ja sitten vaivihkaa muutenkin.

Eräs peruste Helsingissä asumiselleni on palveluiden lähisyys. Koska väkeä on suhteellisen paljon, on kannattavaa järjestää tapahtumia ja palveluita, joista tavallinen kaupunkilainen pääsee nauttimaan ja usein maksutta.

Korona-aika lopetti kaikenlaisen sosiaalisen toiminnan täysin, mutta nyt kaupunki alkaa taas tuntua olohuoneen jatkeelta. Tykkään, kun ulos lähtiessä on ihmisiä ja toimintaa - lähiaukiolla saattaa olla esimerkiksi tanssiharjoitukset, pelikentillä pelataan ja sopivalla avoimella paikalla tehdään vaikkapa taiji-harjoituksia. 

Takasin puistoruokailuun - se aloitettiin sodan aikana 1940-luvulla, ja se vastasi silloin suoraan elintarvikepulasta johtuvaan lasten ravitsemustilanteeseen. Perinne on jatkunut näihin päiviin asti. Joissakin puistoissa saa ruokaa läpi kesän, meillä juhannukseen asti.

Minä olen kotona kesä- ja heinäkuun, ja kävimme puistoruokailussa kuluneella viikolla joka päivä. Ruoka maistuu ulkosalla, ja helpottaa minunkin arkeani. Puistossa on jokin aktiviteetti aamu- ja iltapäivällä, ja nekin ovat olleet lapsille mieleen.

Ensi viikolla uima-altaaseen pitäisi tulla vesi, ja olenkin pohtinut, että aamupäivällä uidaan, sen jälkeen syödään ja sitten lähdetäänkin kotiin lepäämään. Ai niin, perjantainen siskonmakkarakeitto oli niin hyvää, että sitä haettiin kaksi lautasellista.

Meillä on hieno lähileikkipuisto - tilaa on todella paljon. Yksi miinus on, että paikkaa saisi jo hieman remontoida ja ehkä myös päivittää. Eri puolilla kaupunkia on paljon parempikuntoisia leikkipuistoja - ehkäpä resursseja riittää joskus tännekin.

Pitkäkestoinen ulkoulu on tehnyt hyvää lapsille - sisällä seinät eivät kaadu päälle niin helposti. Tosin riehuminen iltaa kohden kiihtyy edelleen oikein lahjakkaasti. Jos tulee sadepäivä, menemme kirjastoon päivittämään lukemistoamme. 

Pientä reissua on luvassa myös nyt kesäkuussa, mutta kerron siitä myöhemmin. Täytyy toivoa, että kesäloman sairastamiset olisi jo sairastettu. 

PS. Aiomme hyödyntää puistoruokailua juhannukseen saakka. Sen jälkeen olemme itse maisemissa vähemmän.

PPS. Puutarhapalstalle kuuluu hyvää. Tänään täytyy mennä taas ajelemaan nurmikkoa. Palstalla kukkivat nyt akileija ja särkynyt sydän.

PPPS. Onneksi tänään on luvassa oikein rauhallinen päivä. Muutama siivousprojekti olisi kyllä suoritettavana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ystäviä, Suviseurat ja muun muassa Mölkkyä

Sain jälleen viettää viikonloppua lukiossa tapaamieni ystävien kanssa. Siirryin viikonlopun viettoon mökiltä mökille, mikä osoittautui pakk...