keskiviikko 1. kesäkuuta 2022

Kahdeksan kupillista lämmintä kaakaota

Niinhän siinä kävi, että toissayönä Touhi alkoi yskiä ja valittaa kipeää oloa. Eipä vältytty alkukesän flunssalta tänäkään vuonna. Naakallakin oli kurkku kipeänä koulusta tullessa, ja niin hänelläkin alkoi flunssa.

Välivaihe opiskelujen loppumisen ja lasten kesäloman välillä jäi oikein lyhyeksi :D Hyvällä tuurilla saan lapset kouluun ja päiväkotiin perjantaina. No, eiköhän tämän kestä, nyt muksuista on ainakin toisilleen seuraa.

Minä en kyllä aio nyt saada flunssaa. Tarkoitukseni on lauantaina Naakan kevätjuhlan ja todistustenjaon jälkeen suunnata hetimmiten junalle ja perinteistä kävelyviikonloppua viettämään. Eli siis, hoidan flunssapotilaita sairastumatta itse - toivottavasti suunnitelmani pitää.

Sinänsä kotoilu on ihan ok - on dvd:t (telkkari alkaa olla niin rikki, etteivät älyominaisuudet toimi, uusi tilattu). On palapelejä, kirjoja ja sen sellaista. Rva:lla riittää todellakin kaikenlaisia siivousprojekteja. Lapset ovat toistaiseksi suhteellisen kilttejä...mutta.

Lähdin illalla neljän kilometrin "raivolenkille", kun viimein sain toisen aikuisen kotiin. En nyt sentään ollut aivan raivoissani, mutta kyllä se neljän seinän sisälläolo kellon ympäri koville ottaa. Oli vähän kurja sää, mutta kävely oli bueno.

Tsekkasin samalla puutarhapalstan - kolme neljästä maissintaimesta oli pystyssä myrskysäästä huolimatta! Viilipurkissa kasvatetuilla taimilla ei ymmärrettävistä syistä ole vielä kovin hyviä juuria, kävin toissapäivänä taputtelemassa niitä pystysuoraan asentoon.

Naakka on yleensä flunssan alussa todella kurkkukipuinen. Nyt hän voi jo paremmin ja on lähinnä tukkoinen. Touhi ei ole onneksi ainakaan vielä alkanut erityisesti yskiä. Jospa tauti menisi tällä kertaa ilman kurkunpääntulehdusta.

Eilen selvittelin erinäisiä asioita Te-toimiston kanssa. Minun täytyy selvittää opiskeluni heille, ja sain sovittua, että teen selvityksen, kun todistus saapuu. Ajattelin ensin hakea sen yliopistolta, mutta ehkä on helpompaa, jos se tulee postissa.

Kotosalla olisi vuorossa pakastimen sulatus. Tiedän, se olisi todellakin fiksua tehdä pakkasilla. Silloin ei ollut aikaa. Myös sämpylöiden leivontaa on pyydetty, joten taidan pysyä aamupäivän lähinnä keittiössä, kunhan selviän aamukahvista.

PS. Kaakao ei olekaan maistunut kuukausiin - eilen lämmitin sitä lapsille kahdeksan kupillista...lisääkin olisi mennyt.

PPS. Uusi televisio on tosiaan tilattu. Entinen on oikein loppuun asti käytetty. Kauankohan kestää, ennen kuin uusi on meillä kotona.

PPPS. Tänä iltana taidan mennä istuttamaan taimia. Sää oli eilen sellainen, ettei istutuksista olisi tullut mitään.2 kommenttia:

  1. Ootko varma ettei olis siitepölyallergiaa? Oireet stemmaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koskaan ei voi olla varma, mutta toinen on nyt kuumeessa ja moni kaveri on flunssassa, niin ei tuntuisi siltä. jos jatkuu, niin kokeillaan allergialääkkitä. Kiitos kommentistasi :)

      Poista

Ystäviä, Suviseurat ja muun muassa Mölkkyä

Sain jälleen viettää viikonloppua lukiossa tapaamieni ystävien kanssa. Siirryin viikonlopun viettoon mökiltä mökille, mikä osoittautui pakk...