Vaatepohdintoja

Tein taas hiljattain siivousta/raivausta lastenvaatekaapissa. Molemmat ovat kasvaneet todella paljon, Touhin vaatekoko on tällä hetkellä 134 ja Naakan 146. Hankin heille edelleen vaatteita kirppikseltä. Tosin jälkimmäinen on jo kiinnostunut vaatekaupassa käymisestä :)

Pienille lapsille on helppoa löytää vaatteita käytettynä. Isommilla se vaatii jo tuuria. En ole kovin kiinnostunut nettikirppiksistä, menen mielummin liikkeeseen paikan päälle. Ainoastaan oman kaupunginosamme Facebook-kirppistä käytän joskus.

Meillä on paikallinen Kierrätyskeskus, joka ei ole suurensuuri, mutta olen silti löytänyt sieltä kaikenlaista. Joskus en kyllä löydä yhtään mitään. 

Viime käynti oli oikein hyvä. Löysin Naakalle Gugguun hupparin ja Touhille lenkkarit. Lisäksi ostin kirjeenvaihtoharrastusta aloittelevalle Naakalle pienen kirjepaperisetin. Maksoin kolmesta tuotteesta 9 euroa. 

Minusta aina ei tarvitse hankkia uutta. Vien myös käytettyjä vaatteita Kierrätyskeskukseen säännöllisesti. Hankkisin enemmän myös itselleni, mutta vaatekokoani löytyy kirppiksiltä tosi harvoin. Onneksi lapsille kuitenkin välillä löytyy.

Housuja molemmille täytyy kuitenkin hankkia uutena, niitä ei oikein ehjänä kerkeä menemään kiertoon meiltäkään. Molemmat lapseni tuntuvat edelleenkin olevan polvien suurkuluttajia. Selitystä en ole heiltä tähän ilmiöön saanut :D 

Varsinkin Touhi on hyvin valikoiva vaatteidensa suhteen - hänellä on 1 - 2 lempivaatetta ja se on siinä. Hän ei oikein tykkää, kun vaatteita pitäisi käyttää pyykissä aina välillä. Minkäänlaista merkkitietoisuutta en ole vielä hänessä havainnut.

Naakka tuppaa jättämään vaatteensa lojumaan mihin sattuu, ja ottaa aina uudet vaatekaapista. Käymme tästä keskustelua säännöllisesti. Liika pesukoneenpyöritys kuluttaa sähköä ja maapalloa. 

Maapallo - jätemäärän vähentämiseksi pyrin, että minä käyttäisin vaatteeni loppuun. Hankin lähinnä sellaista, jota kuvittelen käyttäväni mahdollisimman pitkään. Lastenvaatteista pienet vaatteet ja kengät menevät kiertoon, mikäli ovat tarpeeksi hyväkuntoisia.

Aivan minimalisti en lastenvaatteiden kanssa ole. Koska on mahdollista, haluan, että vaihtovaatteita on tarpeeksi. Pyrin kuitenkin kohtuullisuuteen.

PS. Kohta vuodenaika taas vaihtuu - se tarkoittaa vaatteiden perusteellisempaa läpikäymistä. 

PPS. Lähikauppakeskuksessamme on useampi ketjuliike, joista saa lastenvaatteita. Yllättäen H & M ei ole vaatteiden suhteen huonokuntoisimmasta päästä. Häntäsijalla on Sinsay - ainakaan meidän käytössämme vaatteet eivät ole kestäneet.

PPPS. Jouduin tässä pari viikkoa sitten ostamaan itselleni uudet farkut. Edelliset repesivät haaroista. Huomasin asian kesken työpäivän :D




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe