Hiihtokisat ja ilon aiheita

Touhi ilmoittautui viime viikolla koulujenvälisiin hiihtokisoihin. Homma kuulosti korvaani...nostalgiselta :) En kyllä itse osallistunut lapsena koskaan. Olin todella varovainen ja urheilukisat olivat liian hurja asia. Touhi on toisenlainen.

Heillä on pieni, 1-6-luokan oppilaista koostuva kieliluokka. Naakka sanoi heti että ei. Kävi ilmi, että luokalta osallistuisi vain yksi kolmasluokkalainen. Touhi ilmoittautui, jotta luokalla olisi tarpeeksi edustusta <3 

Naakka ja muutkin luokkakaverit lähtivät kannustamaan. Tästä minä lasteni luokassa pidän: yhteishenki on ihan valtava. Mukaan sai ottaa pientä evästä - toisille yhtä tärkeää kuin hiihto, monille tärkeämpi asia ;) 

Ykkösluokkalaiset hiihtivät kilometrin. Touhi ei ollut hiihtänyt tänä talvena ollenkaan. Juuri ennen lähtöä Naakka oli neuvonut Touhille jonkin keinon, jolla minimoida kaatumiset. Touhi olikin kaatunut vain yhden kerran. 

Kotiin palasi kaksi tyytyväistä lasta. Touhi ei tiennyt sijoitustaan, koska laitteet olivat sekoilleet. Sijoituksensa Touhi saa siis tietää myöhemmin. Sillä ei taida olla suurta väliä. 

Olen itse iloinnut, kun keuhkot alkavat olla taas lähellä normikuntoa. Päivästä riippuen ongelmia on vielä, mutta nyt alkaa taas tuntua pitkästä aikaa varsin ok:lta. Näyttää siltä, että yhteen hengitystietulehdukseen kuluu aikaa noin kaksi kuukautta, huh!

Olen iloinnut myös valosta. On valtavan mukavaa, kun saa lähteä töihin valoisassa. Tällä viikolla ei ollut yhtään etäpäivää, tavallisesti pystyn pitämään yhden. Se on mukavaa, kun varsinainen työ on niin sosiaalista.

Nyt viikonloppuna olisi edessä muutama proggis, joista yksi on gerbiilien terraarion siivous. Gerbiileillähän on pohjamateriaalia aina paksu kerros, johon he voivat kaivaa tunneleita. En  koskaan vaihda kerralla kokonaan, vaan aina osan. 

On myös odotettavissa yksi vierailu sukulaisen luokse. Kyläpaikka on melko lähellä, joten kyseessä ei ole päiväreissu. Emme olekaan nähneet kyseistä sukulaista pitkään aikaan. Viimeksi tapasimme Touhin synttäreillä. Kyläpaikassa on myös koira, mikä on kaikille hauskaa. 

Mukavaa viikonloppua!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe