Terveyttä kohti ja "staycation"

Vaikka alkuvuosi on mennyt aikalailla sairastaessa, nyt alkaa olla jo varsin hyvä olo. Yskä tosin jatkuu vielä, eikä keuhkokapasiteetti ole paras mahdollinen. Kuitenkin, nyt voi jo katsoa paremmalla mielellä tulevaa.

Kävin tänään salilla aamulla ennen töiden alkua. Sinne oli yhtä vastenmielistä lähteä kuin tavallisesti. Perillä oli yhtä mukavaa kuin tavallisesti. Fyysisen rasituksen tunnetta on kivaa tuntea muutenkin kuin lihaksissa, joita käytetään yskimiseen.

Tosin sain sitten kotimatkalla aivan järkyn yskäkohtauksen, tietenkin risteyksen punaisissa valoissa. Vastapuolella odottavat kävijät vaikuttivat kohdauksen yleisöltä :D Miksi rajut yskäkohtaukset eivät juuri koskaan tule yksityisissä tilanteissa...

Töiden alku, maaliskuu, uusi presidentti ja se Matti Rönkäkin jäi eläkkeelle...paljon kaikenlaista uutta ja vanhan loppua! Uskaltaisikohan tässä alkaa jo katsoa kevättä kohti. Siellä siintää ainakin yksi laivaristeily, puutarhapalsta, mökkeily sekä mahdollinen kesämatka.

Joku tai useampi voi jäädä edellisistä pois, toivottavasti se nyt ei ole kuitenkaan puutarhapalsta, vaikka ne peurat ja kauriit ovatkin kiukuttavia. Vielä kuukausi, niin täytyy alkaa jo kasvattaa taimia. Jotakin ehkä jo tässä kuussa.

Hiihtolomalla tapahtui vähän hurjia asioita, kuten tulipalo naapurissamme, ja meillä oli lisäksi kaikenlaista oksutautia myöten. Loppuviikosta oli kuitenkin mukavaa, kun pääsimme yöksi hotelliin Helsingin keskustaan.

Muut lähtivät menopäivänä vähän aiemmin kuin minä. Jäin hoitamaan muutamia asioita ja liityin seuraan juuri ennen päivällistä. Pelasimme laivanupotusta Tornin alakerran Cocktail-baarissa ja siirryimme Haraldiin Viikinkitunnelmiin.

Koska erityisesti Touhi menee yleensä nukkumaan jo klo 21, olimme hivenen myöhäisiä, kun saavuimme hotellille vasta 21.45. Yö sujui nukkuen varsin hyvin. 

Koska olin vielä puoliksi kipeä ja hieman stressaantunut, oli minut lomamoodiin siirtävä tekijä Marskin aamiainen :) Vaikka en mehulinkoa ajatellut kotiin hankkia, oli sitä valtavan hauska käyttää. Munakas tilattiin "tiskiltä" ja puuron päälle sai vaikka mitä.

Aamiaisella täytyi siis miettiä, millä tavalla pystyy maistamaan mahdollisimman monia laatuja, huh! Lasten suosikki oli vohvelirauta.

Aamiaisen jälkeen kävimme Stockmannilla (se, varsinkin leluosasto oli lapsille elämys), jossa oli itse asiassa todella mukava kierrellä pitkästä aikaa. Stockmannilta siirryimme vielä Kiasmaan ennen kotiinlähtöä. 

Voisin hotelliyömme pohjalta todeta, että "Staycation" - loma aina joskus piristää valtavasti. Paikanmuutos silloin tällöin kannattaa! Sen jälkeen oli jo ihan mukava ajatella, että kohta on taas aika palata töihin.

PS. Suunnitelmissani on huomenna mennä uimahalliin. Toivotavasti saan aikeeni toteutettua.

PPS. Olen aina tykännyt hotelliaamiaisista. Lapsillekin ne ovat juhlahetkiä.

PPPS. Eipä meidän lomamme ollut kovin ulkoilupainotteinen. Sää ei tänä vuonna houkutellut ulkoaktiviteetteihin. Luulen kuitenkin, että ulkoilu lisääntyy, kun saamme taas enemmän valoa.




 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe