Rouva niskasen oireisto - pahoinvointikohtaukset

Tätä oiretta Rouva Niskanen inhoaa ehkä eniten. Pahoinvointikohtaus alkaa aina näön sumenemisella ja paineen tunteella oikeassa ohimossa ja päässä. Sitten alkaa olla ongelmia tasapainon kanssa. On pakko löytää paikka, johon voi mennä makuulle.

Kuvottava paineentunne päässä jatkuu. Oksettaa ja heikottaa. Mitään muuta ei oikein voi tehdä kuin odottaa, että olo helpottuu. Nämä kohtaukset jatkuvat yleensä pari tuntia, jonka jälkeen tilanne useimmiten helpottaa. Yleensä tilanne laukeaa vasta yöunien aikana. Seuraava aamu on usein jo parempi. 

Mikäli pahoinvointi helpottaa jo samana päivänä, saattaa lopuksi tulla tärinäkohtaus. Tämän jälkeen olo on yleensä aika hyvä. Näin tapahtuu kuitenkin vain harvoin.

Yleensä näitä kohtauksia tulee, kun olen ollut hieronnassa. Noin kolme seuraavaa päivää ovat kriittisiä. Kohtaukset liittyvät osittain hermoston ärsytykseen. Samankaltainen ärsytys voi tulla myös esim. tavaratalossa (kun siellä taas on liikaa erivärisiä objekteja ympärillä).

Näitä kohtauksia jännitän usein, sillä kun kohtaus on päällä, minun on vaikea selvitä paikasta toiseen ja oikeastaan mahdoton esimerkiksi työskennellä. Kohtauksia tulee yleensä 1-2 viikossa, joskus vähän harvemmin. En kuitenkaan muista yli kaksiviikkoista kohtauksetonta ajanjaksoa, joten aika yleistä tämä on.

                       

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe