Sadeaamuna

Viikko on taas vierähtänyt miltei keskipisteeseensä. Eilen rva pääsi hierojalle. Nyt yläselässä on taas tuntoa ja kiputuntemuksia myös. Kun lihakset menevät oikein jumiin, tuntokin tavallaan menee.

Lisäksi, viime päivinä rva:n on taas ollut erityisen hankala nukkua sillä kyljellä, jonka puolella niskassa niskavika on. Ei ole hauskaa, kun makuulla ollessa huimaa! Olen heräillyt paljon, jonka arvelen johtuvan selästä.

Hieronnan jälkeen iski tietenkin huimaus, jonka (ja sadekuuron) takia jouduin odottelemaan tovin, ennen kuin pääsin siirtymään takaisin kotiin. Tyttöä hoiti hierontareissuni ajan onneksi tuttu ja turvallinen henkilö.

Tempur-tyyny alkaa olla aika finaalissa. Haluaisin kokeilla seuraavaksi toisenlaista tyynyä, mihin olenkin saanut vinkkejä. Tyyny on niskavammaiselle erityisen tärkeä, sillä vietämme loppujen lopuksi suuren osan vuorokaudesta tyynyymme nojaten.

Eilen olimme koko perhe Nasua, Matildaa ja kaloja (siis murto-osa perheestä oli...) lukuun ottamatta perhevalmennuksessa. Kerta oli ensimmäinen vauvan syntymän jälkeen. Oli kyllä hauskaa nähdä samanikäisiä vauvoja - itkun sävytkin kuulostivat kaikilla ihan tutuilta!

Pettymys olikin sitten, että olemme kuulemma osa "pilottikokeilua", jonka ansiosta ohjattuja vauvatapaamisia järjestetäänkin vain se yksi - kahdessa muussa tapaamisessa meillä on tilat, mutta järjestämme itse.

Omatoimisuudessa ei ole mitään vikaa, mutta vanhassa mallissa paikalle on tullut ammattilaisia puhumaan erilaisista ajankohtaisista vauvateemoista, joista on sitten ryhmässä keskusteltu. Tämän olisin kokenut todella mukavana juttuna, kun kaikki ovat tuoreita vanhempia.

Sanat ovat mielenkiintoisia. Pilottikokeilu kuulostaa hienolta, mutta kuitenkin kyseessä myönnettiin olevan resurssipula eli raha. Toisin sanoen, me emme saa ohjattuja perhevalmennuskertoja, mutta suuressa osassa kaupunkia sellaisia vielä on.

Taitaa olla parasta olla utelematta, onko liikuntavammaisille vanhemmille mitään omaa...

No, perheemme menee tapaamisiin joka tapauksessa, sillä muita vauvaperheitä emme ennestään alueeltamme tunne.

Sade hakkaa ikkunaruutuja koulujen alkamisen kunniaksi, joten pysynemme tyttösen kanssa toistaiseksi sisätiloissa. Pian saammekin oikein mieluisia vierailijoita koko päiväksi.Vähän oli suunnitelmissa lähteä jonnekin syömään, mutta katsotaan, josko sade hieman taukoaisi.

 Lisäksi illalla tulee Taivaan tulet -sarjan uusinta. Katsomme puolison kanssa sitä molemmat, eikä sarja ole tuttu meille kummallekaan. kyllä, rva intoilee tv-sarjoista! Kirjojen ja tv:n fiktiot ovat yhtälailla hyvää ajanvietettä. Tosi-tv kyllästyttää jo.

Kommentit

  1. Kannattaa koittaa hieman Ortonissa toimintaterapeutin kanssa, millanen tyyny olis sun nukkuma-asennolle hyvä. Ite löysin siellä kokeilemalla omani. Unikulman Astro on täydellinen kylkinukkujalle. Kipeällä niskalla siinä on hieman vaikeaa tosin nukkua selällään, mutta sekin menee.

    Huomasin, että seuraava Ortonin jakso onkin meillä samalla viikolla. :) Näkemisiin siis! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Edellisellä jaksolla minulla olisi pitänyt olla toimintaterapeutti, mutta silloin oli flunssakausi ja hän olikin kipeänä. Minä muuten nukun kyljellään tosi paljon. Ekalla Orton-jaksolla toimintaterapeutti huomautti, että pitäisi oppia nukkumaan selällään, mutta hankalaahan se on, että se siitä. Ai kun kivaa, että ollaan Ortonissa samaan aikaan - emmeköhän löydä toisemme sieltä :)

      Poista
    2. Jollei ole toimintaterapia-aikaa niin siellä oli joku yleinen tyyny-/patjapäivyystysaika niin eiköhän sieltäkin saa kokeiluun haluamiaan. :)

      Minä tykkäisin nukkua kyljellään ja usein nukahdankin niin, mutta herään aamulla yleensä selältään. Jotenkin se keho haluaisi siis olla selällään, mutta heräilee kuitenkin sitten kallonpohja- ym. kipuihin. Ehkä se hyvä nukkuma-asento vielä löytyy. :)

      Poista
  2. Ortonin kokeilujen avulla löysin minäkin itselleni sopivan tyynyn, kun ikivanha Ikean Tempur-kopio tuli tiensä päähän. Minulla on käytössä Unilux Form, joka on niskavammaisen suunnittelema. Tyynyn alaosassa on irrotettava tattariakanapussi, jonka voi laittaa kylmään tai lämmittää ja ennenkaikkea sillä tuetaan pää ja niska "pesään" tyynyn keskelle.

    Vielä pitäisi jossain vaiheessa askarrella V-tukityyny, mihin myös sain Ortonista ohjeet. Yllättävän paljon tarvitsee retkun ranka tukea öisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäpä kokeilen tätäkin tyynyä Ortonissa, mikäli saan sieltä sen toimintaterapia-ajan. Viikon ohjelma selviää vasta ekana päivänä :D Tukityynyn minäkin tarvitsisin, mutta ei ole kyllä tullut täälläkään ommeltua. Meillä olisi kyllä naapurissa pätevä ja edullinen ompelija, joten voisin kenties teettää tukityynyn siellä. Täytyypä ottaa työn alle. Nukkuminen on kyllä retkulle haaste - sen huomaa heräämisinä, vaikka ei välttämättä aina tajuakaan, miksi on herännyt.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe