Ortonissa - ja flunssassa

Eilen kurkku oli vähän kipeä ja päätä särki. Sitten se särky muuttui pistävämmäksi ja nenä alkoi mennä tukkoon. Yöllä heräsin juomaan lämmintä hunajavettä, joka auttoi kipeään kurkkuun. Sitten nukahdin uudestaan.

Tänä aamuna heräsinkin sitten flunssaisena. Mainiota...sain flunssan keskellä kuntoutusviikkoa! En kyllä ihmettele, sitä on nyt niin paljon liikkeellä.

Sinänsä tämä on harmillista, kun kuntoutusviikon kuntoilut taitavat nyt jäädä suurilta osin väliin. Toisaalta, minun vammani kohdalla ne ryhmäliikunnat ovat sellaisia, että suuri osa niistä ei kumminkaan varsinaisesti hyödytä.

Sen sijaan olisi sääli, jos henkilökohtaisia fyssariaikoja ei voisi käyttää. Ne ovat kumminkin se kuntoutuksen keskeisin osa. Minulla ei onneksi ole tässä aamupäivästä mitään erityistä, joten menen paikalle vasta vähän myöhemmin.

Se uusi seikka tällä (eli viimeisellä) kuntoutusjaksolla on, että sekä fysioterapeutti että lääkäri vaihtuivat. Se uusi fysioterapeutti kerkesi kyllä vaihtua jo nytkin kertaalleen, kun maanantain fyssari joutuikin yllättäen jäämään sairauslomalle.

Työ jatkuu siis tämän uusimman fyssarin kanssa, mikäli en tule kovin kipeäksi.

Sitten minulla olisi tänään iltapäivällä se lääkäri. Tämän tarkastuksen pitäisi olla viimeinen ja "kokoava", jonka pohjalta tehdään sitten vissiinkin jonkinlainen yhteenveto. Lääkäri on minulle uusi, mutta onneksi hän on sentään fysiatri, toisin kuin lääkärini 1. jaksolta.

Ruoka Ortonissa on jotenkin todella hyvää! Mahtaisikos se tuntua nyt erityisen maukkaalta siitäkin syystä, että olen siellä ensimmäistä kertaa ilman raskauspahoinvointia...

Minun piti hakea tämän viikon aikana Ortonin lähistön geokätköjä, kun omistan viimeinkin puhelimen, johon sai geokätköilyohjelman. No, nenä valuen en niitä viitsi hakea, joten pelaan sitten vapaa-ajat puhelimeen tilaamaani bejeweled-kännypeliä (siis mikäli ei ole juttuseuraa - ihmiset  menevät kaiken edelle).

Rva:n isoin toive tälle viikolle on, että flunssa pysyy sellaisena, että voin Ortonissa käydä. Toivoisin, että siellä suunniteltaisiin hieman puolestani, millä tavalla minua kannattaa tulevaisuudessa kuntouttaa. Sellainen johdonmukaisuus on aiemmilta jaksoilta puuttunut, mutta nyt näyttäisi hieman jämptimmältä.

Vai niin...nyt näyttäisi olevan tyttäreni aamupala-aika. Hänen kanssaan olimme eilen illalla perhevalmennusryhmässä, jossa ihmettelimme (tytär mukaanlukien) muita vauvoja. Tapaamiset loppuivat tähän, mutta suunnitelmissa on tavata ryhmän kanssa omatoimisesti tämän syksyn aikana.

Rva alkaa nyt valmistautua lähtöön. Mukaan täytynee pakata mm. kaulahuivi - ensimmäistä kertaa tänä syksynä (sekä tietysti nenäliinoja, nenäsuihketta, mahdollisesti kurkkupastilleja ym.).

Kommentit

  1. Kivaa ennakoititekstiä Ortonin viikosta. Minullekin tuttua kuntoutusta. Toivottavasti kaikesta kuntoutuksesta on sinulle hyötyä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kuntoutus tulee tutuksi, kun se on tällaista jaksotyyppistä. Minä muistan ensimmäiseltä jaksolta, että olin aika eksyksissä, kun Orton vaikutti niin sokkeloiselta. Nyt siellä kulkee melkein kuin kotonaan. Samoin ohjelma on jo nyt aika tuttu...on enää pari luentoa, joita en ole kuullut, mutta niitäpä ei nyt tarjottukaan.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe