Viimeinen Orton-päivä

Melkein ennen kuin kuntoutusviikko alkoi, se on jo lopuillaan. Tänään minulla on Ortonissa vielä fysioterapeutin yksilötapaaminen, koekäytössä olleen niskatuen palautus sekä loppukeskustelu.

Flunssa tuli nyt vähän kuntoutusviikkoni tielle - jos ei raskaana, niin sitten ainakin flunssassa!

Näin tuoreena äitinä sanoisin vielä, että oma stressitekijänsä on olla päivät poissa kotoa, kun on ollut niin kiinni lapsessa monta kuukautta. Ei ole ihan helppoa tehdä jotakin, joka tulee vain itselle. Ei, vaikka äidin kuntoutuminen on myös lapsen etu.

Silti minulla on aivan selvästi huono omatunto, etten ole paikalla koko ajan. Järki sanoo sitten toista.

Fysioterapeutin tapaamisissa ei ole oikein ehditty käydä läpi edellisiä harjoitteita ja niiden toimivuutta. Kun henkilö vaihtui tämän viikon aikana ja myös jaksojen välillä, ei oikein voi puhua jatkuvuudesta. Jokaisella fysioterapeutilla on oma tyylinsä, vaikka 4. jakson fyssarit ovatkin olleet oikein hyviä.

Keskiviikon tapaamisessa sain uusia harjoitteita. Ne kohdistuvat lavan hallintaan ja ovat hyvin hienovaraisia - ikään kuin ei tekisi liikkeitä ollenkaan. Niitä täytyy vielä harjoitella. Kotona en ole tehnyt niitä vielä ollenkaan.

Olo on vielä kipeä, mutta jaksan kuitenkin mennä kuntoutukseen. Loppukeskustelun jälkeen pääsen luultavasti lähtemään kolmen aikoihin takaisin kotiin. Onneksi meillä ei ole viikonlopulle mitään ohjelmaa.

Ai niin, minulla oli myös se lääkärin "lopputarkastus" keskiviikkona. Siellä ei oikeastaan tehty mitään niin kummallista. Jatkosuunnitelmani on mennä funktionaaliseen magneettikuvaan (tämän hyödyllisyydestä en kyllä saanut tarkkaa selvyyttä), mennä aina välillä OMT-fyssarille Ortoniin ja jatkaa mahdollisesti julkisen puolen fysioterapiakäyntejäni.

Tämä kaikki kuulostaa ihan hyvältä. Tältä viimeiseltä fysioterapiakäynniltä toivon, että saisin ihan selkeät ohjeet, mitä minun tulisi nyt harjoitteiden kanssa tehdä. Auki on jäänyt muutama muukin asia. Keskustelu siitä, millaiset liikuntalajit minulle mahdollisesti sopisivat, on vielä käymättä - ehkä tänään sitten.

Loppukeskustelussa (mikäli kuume ei nouse sitä ennen), aion tuoda esille erään parannusehdotuksen. Itselleni se ei nyt tule, kun jaksot on tältä erää käyty, mutta josko siitä olisi muille hyötyä.

Itse olisin kaivannut ryhmäliikuntoihin selkeää jaottelua, mikä on rauhallista ja mikä on nopeatempoisempaa. Henkilöille, joille tärähtely ei sovi, voisi olla tarjolla rauhallisia liikuntamuotoja, jotka ilmoitetaan ohjelmassa.

Yleinen neuvo kun on, että jokainen tekee oman jaksamisen mukaan. Olisi kumminkin itsetuntoa kohottavaa, jos joskus pystyisi tekemään suurimman osan tai ihan kaikki jumppatunnin liikkeet.

Rva siirtyy nyt aamupesulle ja bussimatkalle.

Kommentit

  1. Heh, tajusin tänään kotiin tultuani ja normaalit koneasiat avattuani (ei ollut kuin puhelin mukana), että enpä muistanut ajatella sinun bongaamistani. :D Varmasti siis nähtiin, mutta...

    Jakso oli minulle jälleen aavistuksen liiankin raskas ja tuli viimein sitten selville, että tarvitsen aivovammakuntoutuksenkin tuon niskavammakuntoutuksen oheen. Asiat etenevät onneksi omalla painollaan.

    Minulla ei ohjelmassa edes ollut mitään, mitä en periaatteessa voisi tehdä, mutta en vain aina jaksa mennä kaikille ryhmätunneille vointini vuoksi. Voi siis olla, ettet ole täysin rehellisesti kertonut Ortoniin, mitä oikeasti pystyt tekemään? Minulta pudotettiin suurin osa mahdottomista kokonaan pois ja muutaman ryhmän sitten pudotin itse.

    Toivottavasti kuntoutukset jatkuvat kuitenkin. :)

    VastaaPoista
  2. Lentis, minun kohdallani tapahtui Ortonissa sekaannus, josta en viiti täällä blogissa mainita, mutta jos haluat tietää, pistä mulle yksityisviestiä tuohon blogissani olevaan s-postiosoitteeseen. Pääasia on, että tämä nelosjakso oli oikein asiallinen. Ilokseni minä pystyin osallistumaan muutamaan sellaiseen juttuun, jotka eivät olisi onnistuneet aiemmilla jaksoilla vointini vuoksi. Sitten on se iso joukko aktiviteetteja, jotka eivät edelleenkään onnistu. Ikävä kuulla tarpeestasi aivovammakuntoutukseen, mutta hyvä että asia selvisi :) Tsemppiä ja parempia vointeja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo edistys on kyllä kivaa luettavaa. Itse olin vasta tokalla jaksolla. Ja kiitos toivotuksista - toivotan samaa sinulle. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys