Remontissa jälleen

Rva:n alkuvuosi on kulunut keittiöremonttiin valmistautuessa ja vauvaa hoitaessa. Laskeskelin tässä juuri, että tämä on jo neljäs kuukausi, kun olemme "liikekannalla". Lokakuussa pakkasimme ja lokakuussa muutimme. Marraskuussa valmistauduimme makuuhuoneen tapetointiin ja joulukuussa maalattiin Naakan huonetta. Sitten oli pieni joulutauko, ja ensi viikolla alkaa 4 - 12 työpäivää kestävä keittiöremontti.

Rva toivoisi, että tämä viimeisinkin remontti tulisi pikimmiten valmiiksi (miten ihmeessä joku kykenee rakentamaan/rakennuttamaan omakotitalon ja suoriutumaan vieläpä ylläpidosta!!!).

Tänään nukuimme koko perhe ensinnäkin vähän pommiin. Kello on kohta kaksi, ja tämänpäiväinen projektimme on marsujen siirtäminen evakkoon eräälle perheenjäsenellemme. Se onkin sitten monen tunnin rupeama.

Huomenna kyläilemme sukulaisilla ja ylihuomenna suuntaammekin vähäksi aikaa muualle pois remontin keskeltä. Todennäköisesti remontti on vielä käynnissä, kun palaamme takaisin, viikolla 3 ainakin rva:n on oltava täällä valmiina työkokeiluun (jee, sitä odotan kyllä innolla)!

Ensi viikolla alkavat vauvakerhot ja sen sellaiset, mutta me osallistumme niihin vasta remontin jälkeen. Sitten se normaali arki taas pyörii toivon mukaan ainakin jollain tavalla - ja meillä on uusi keittiö! Viimeinkin minulla on sinivalkoisille marimekon Lokki-verhoilleni sopiva ikkuna. Hitsi, ne täytyy silittää...niin, ja tällä niskalla ei paljon verhoja ripustella, joten täytyy rekrytoida puoliso työhön ja toimeen.

Hehee, viimeksi Lokki-verhot olivat minulla opiskelijahuoneeni ikkunassa! Silloin minulla oli myös seinällä iso sateenkaarilippu ja muistaakseni hieno, Korkeasaaresta ostettu juliste, jossa oli maapallon kuva. Sateenkaarilippua olen kaupitellut seinälleni, mutta en ole saanut puolisoa vakuuttuneeksi tästä ideasta.

Mutta vielä remonttiin...sitten kun olemme remontin aikana täällä, sijaitsee väliaikaiskeittiömme Naakan huoneessa (Naakka puolestaan nukkuu silloin meidän huoneessamme). Jos remontti jatkuu meidän täällä ollessamme useitakin päiviä, on edessä oikein monta maittavaa einesateriaa!

Naakka opettelee muuten kovaa vauhtia kurkottamaan kaikkialle ylös! Hänellä on monta projektia, joista mieluisin näyttäisi olevan kenkähyllyyn kiipeäminen ja kenkien viskominen sieltä alas. Kenkiä on myös mukava viskomisen lomassa maistella. Kun Naakka on kenkähyllyssä, tiedämme että hän tekee jotakin turvallista.

Toinen hylly on Naakan oma hylly hänen huoneessaan. Sinne olen asetellut Naakan omia kirjoja ja leluja. Niitäkin käydään tutkimassa, maistelemassa ja levittelemässä ympäri huonetta. Laitan aina hyllyyn parin päivän päästä uudet tavarat, niin hylly säilyy kiinnostavana.


Hyllyn kimpusta piti toki poistua juuri, kun äiti oli ottamassa kuvaa. Kamera kun alkoi tuntua paljon kiinostavammalta!

Sitten on kaikenlaisia kiinnostavia ja kiellettyjä paikkoja, kuten olohuone (johtoja, telkkarilaitteet ja marsuhäkki), meidän makuuhuoneemme (vaarallisia tavaroita sielläkin) sekä kiinnostavia yksittäisiä juttuja kuten ikkunaverhot, kaikki kurkottamisetäisyydellä oleva ja äidin silmälasit. Nämä kiinnostaisivat Naakkaa  leluja enemmän.

Lapsen kanssa aika on mennyt nopeasti - parin päivän päästä hän täyttää jo kahdeksan kuukautta! Jokainen päivä on uusi tutkimusmatka, sekä Naakalle että meille (tässä on tarkastelussa kameran linssinsuojus, jonka rva joutui valitettavasti takavarikoimaan).




Kommentit

  1. Teidän tylleröllänne ja marsuilla lienee samanlaisia kiinnostuksen kohteita; johdot ja kaikki muu kielletty. :)
    Remontti on muuten jännä juttu. On kiva saada kotiin uutta, mutta kyllä se samalla raastaa hermoja. Siinä oppii itsestään ja toisesta uusia juttuja ja kyllä tulee kommunikaatiotaidot testattua. Remontit on kivoja, kun pääsee itse luomaan uutta, mutta tylsää, kun aikaa kuluu kuukausitolkulla. Päivän mittaiset remontit olisivat paljon mukavampia.

    VastaaPoista
  2. Joo, en ymmärrä...Mun mielestä johdot ja pistorasiat eivät ole kovin mielenkiintoisia :D Testasimme puolison kanssa niitä kommunikointitaitoja, kun kannoimme yhdessä keittiöstä kalusteita pois. Totesin, että kehittymisen varaa on. Tässä remontissa on sekin huvittava puoli, että meillä on tiedossa vain pintojen värit, ei sitä, millaisia kaapistot tms. ovat. Näemme sitten tuloksen jossakin vaiheessa ensi viikkoa...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe