Häiden jälkitunnelmia ja alkanut viikko

Niskaset pääsivät lauantaina ihan kaksistaan liikkeelle, hra:n serkun ja hänen morsiamensa häihin. Häitä edeltävän viikon rva sinkoili vapaahetkinään kaupasta toiseen ja kokosi löytämistään kamppeista ihan kelvollisen juhla-asun (piti hankkia uutta, sillä rva:n puvusto käsittää monta oikein hyvää kotiasuja, juhla-asut ovat harvemmassa.

Haasteita päivään toi jälleen kerran niska. Sinnittelen vieläkin ajassa ennen Ortonin käyntiä, se on torstaina, juhuu! Kroppa on ollut kipeänä ja jäykkänä, huimaus oli aika ikävää viime viikolla, mutta tällä viikolla on onneksi vähän helpottanut.

Häihin kuljettiin taksilla. Ne olivat niin hienossa ja historiallisessa paikassa (Ritarihuone), ettei rva meinannut uskaltaa astella sisälle.

Häät olivat kyllä ihanat! Oli jotenkin liikuttavaa, iloista ja tunnelmallista, ehkä parhaat häät, joissa rva on ikinä käynyt. Juttukavereita ei puuttunut, loppujen lopuksi Niskaset viihtyivät aamuyön puolelle. Aikaa kului, kun nälkä yllätti, ja lampsimme juhlatamineissamme ympäri Öistä Helsinkiä ruokaa ostamassa.

Aamulla Naakka heräsi tavalliseen tapaansa, ja sunnuntai kuluikin sitten varsin väsyneissä merkeissä. Valitsimme sellaisen taktiikan, että kävimme kahteen kertaan ulkona kävelemässä, niin päivä saatiin jotenkin kulumaan.

Ai niin, Naakallakin oli kotona hauskaa - häntä hoitamaan tulivat kummitäti ja saluki Neo, jota Naakka rakastaa. Olikin hyvä päätös jättää 1-vuotias kotiin, juhlapaikalla ei ollut syöttötuoleja, joten tilanne olisi mennyt aikamoiseksi kanniskeluksi (eli jäänyt käytännössä hra:n vastuulle).

Viikko on alkanut ihan kivasti ja tavallisesti, rva hoiti eilen Naakkaa ja kävi illalla psykoterapiassa. Jumppa ei näin jäykän kropan kanssa enää onnistu, joten se jatkunee torstaina fyssarikäynnin jälkeen. Tänään käymme luultavasti kirjastossa ja alamme suunnitella viikonlopun mökkireissua.

Mökkireissu taasen hieman jännittää...Naakka ei ole ihan helpoimmassa iässä, kun haluaa avata kaikki kaapit ja tutustua kaikkiin mahdollisiin tavaroihin. Eilen, ennen terapiaa, rva kiirehti kauppaan ja osti kaappi- ja laatikkolukkoja, muuten meillä kotona on liian rasittavaa, kun pitää koko ajan olla kieltämässä. Sitten pitäisi vielä saada lukot asennettua.

Nämä pari päivää ennen fyssaria ovat kuitenkin sellaisia, ettei rva voi vaatia itseltään liikaa. Niska ja yläkroppa asettavat omat vaatimuksensa, joten mahdollisimman rauhallisissa merkeissä mennään. Onneksi nyt ei sada!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe