Niskasten syyskuulumisia

Meillä alkaa nyt viimeinen viikko ennen rva:n työjaksoa. En ole ehtinyt tehdä puoliakaan siitä, mitä piti tehdä, mutta niinhän siinä aina käy. Viikonloppuna avustimme siskoni muuttoa (se oli kivaa), puoliso sai flunssan ja minäkin vähän.

Minä taidan kumminkin pääasiassa välttyä taudilta. En tiedä, onko syy greipinsiemenuutteessa, jota ystäväni toi minulle Tallinnasta ja joka on kuulemma tehokas apu flunssan torjumiseen. Join sen teen kanssa, johon sekoitin myös inkivääriä ja hunajaa.


Flunssien ja kaiken muunkin kera syksy tuntuu olevan positiivisella tavalla kiireinen. Rva käy töissä, yrittää treenata säännöllisesti ja niin edelleen. Ihan loppuvuodesta on ehkä luvassa rva:n ja hra:n yhteinen matka, mutta se ei ole vielä varmaa.

Rva kirjoittaa hra:n kuulumisia aika harvoin. Hra tekee tänä syksynä töitä neljänä päivänä viikossa. Hän halusi tehdä niin, sillä muuten Naakan kanssa vietetty aika olisi hänen mielestään liian lyhyt. Viisipäiväinen työviikko alkaa uudestaan tammikuussa.

Hra kävi ennen säännöllisesti harrastamassa lännenratsastusta, mutta nyt harrastus on tauolla. Sen sijaan hra keskittyy uuteen (työsuhde-)  puhelimeensa ja uutisten (ulkomaat ja talous ykkösenä) seuraamiseen online-ajassa. Hra pesee meillä Naakan hampaat ja huolehtii, että Naakkaa nostellaan ilmaan ja leikitään lentokonetta ja pomppuleikkejä, kun rva ei oikein pysty.

Yleensä hra ei paljon ruokaa laittele, mutta nyt hänen suunnitelmissaan on oikein hyvän pizzan leipominen. Sitä varten käytiin eilen ostamassa rva:n mielestä kalliit ainekset. Rva odottaa kuitenkin innolla, mitä tuleman pitää.

Naakka kehittyy huimaa vauhtia. Kotona hänen lempijuttujaan ovat muun muassa lavuaari, koko perheen kengät ja uusien sanojen kuten "kenkä" ja "ihahaa" opetteleminen. Ei niin mieluisia ovat hanskojen pukeminen sekä se, kun pöydälle ei saa kiivetä.

Ulkona rulettavat esimerkiksi liukumäki ja tammenterhot. Eilen lenkkeilimme illalla ja Naakka istui rattaissa. Annoin hänelle käteen kaksi kellastunutta vaahteranlehteä. Naakka piti niitä sinnikkäästi kädessä melkein koko lenkin ajan ja keksi, että niitä voi myös heiluttaa vastaantulijoille.

Puhe on oikeastaan se, mitä rva eniten odottaa. Nyt Naakka tunnistaa jo vaikka kuinka monta sanaa, sellaisiakin, joita ainakaan rva ei hänelle ole opettanut. Viikonloppuna selvisi, että esimerkiksi "käsi" ja "jalka" ovat tuttuja!

Naakan syksyyn liittyy paljon kaikenlaista. Nyt tutustutaan lehtien ja tammenterhojen lisäksi sään kylmenemiseen ja iltojen pimeyteen. Kauempana loppuvuodessa häämöttövät ensilumi (toivottavasti) ja joulun aika...




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys