Jäätä ja leskenlehtiä

Täytyy vielä kertoa, mitä olemme fysiatrikäynnin lisäksi viime päivinä tehneet...Viime lauantai oli todella lämmin ja puolisoni (hän oli tällä kertaa spontaanimpi) päätti, että Niskaset + ukki lähtevät iltapäiväretkelle Vantaan Kuusijärven ulkoilualueelle.

Naakka ei olisi halunnut lähteä ollenkaan, hän olisi halunnut mennä leikkipuistoon, jossa käymme joka päivä ja joskus kaksi kertaa. Äidin hän olisi laittanut autossa turvaistuimeen (ilmeisesti olisin esittänyt Naakkaa, joka taas olisi mennyt sinne leikkipuistoon).

Loppujen lopuksi koko perhe ukkia myöten istui autossa. Perillä menimme tietysti ensiksi kahvilaan. Kahvilassa oli meidän tavisten lisäksi myös saunojia pelkkiin pyyhkeisiin verhottuina, Kuusijärvellä on monta tilaussaunaa, jotka ovat kaikkien vuokrattavissa.


Kahvin jälkeen lähdimme kiertämään Kuusijärveä. Naakka pysyi kiltisti poissa rannasta. Oli hyvin kaunis ja tunnelmallinen päivä,  suuri osa sitä tunnelmaa taisivat olla grillien savut monella nuotiolla - tuli ihan juhannus mieleen!

Muitakin ihmisiä oli liikkeellä, ihan erämaan armoilla emme siis olleet. Kävelypolku oli hyvässä kunnossa, vain yhdessä kohdassa Naakan isä ja ukki kantoivat Naakan rattaineen mutalätäköiden ylitse. Osassa järveä oli vielä jäätä, niissä kohdissa tuntuikin kylmemmältä kuin muualla.

Leskenlehtiäkin bongasimme, ensimmäistä kertaa tänä keväänä. Niistä taisivat innostua eniten rva ja ukki! Kuusijärven retki oli rva:n mielestä todella mukava, oli ihana ulkoilla oikein kunnolla.

Rva on ollut Kuusijärvellä kaksi kertaa aiemminkin, ensimmäisellä kerralla silloin, kun niskavamma oli paljon pahempi kuin nykyään. Silloin järven kiertäminen (n. 1,5 kilometriä) teki todella tiukkaa, rva:lla taisi olla silloin vielä kävelysauvat tukena.



Sunnuntaina kävimme Prismasta ostamassa kaksi kukkalaatikkoa, multaa ja siemeniä. Viime vuonna rva:n puhti ei riittänyt parvekepuutarhaan, mutta nyt on enemmän energiaa puuhastella. Ensimmäiseen kukkalaatikkoon rva hankki kaksi petuniaa ja kaksi begoniaa.

Toiseen kukkalaatikkoon tulee jonkinlainen hyötykasviviljelmä, ainakin rucolaa, jäävuorisalaattia ja tilliä. Pinaattikin miellyttäisi, mutta laatikossa ei taida olla sille tilaa. Näinä päivinä rva istuttaa myös tuoksuherneen taimia, sellainen viljelmä on tulossa yhteen ruukkuun.

Eräs hauska juttu voisi olla voikukkaviljelmä ruukussa - ihan vain marsuja varten. Sellainen ei taida olla ihan yleinen parvekeviljelmä, rva ei ole oikein vielä keksinyt, miten sen toteuttaisi. Voikukkahan kasvaa luonnossa ihan ilman kasvattamista, mutta mitenkähän olisi ruukun laita...




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys