Järjestelyvimma

Viime aikoina rva on saanut erilaisia järjestysvimmoja ympäri asuntoa. Vaikuttaako siihen pari kuukautta sitten luettu KonMari-kirja vai mikä, mutta yksi jos toinen laatikko kotonamme on kokenut karsinnan ja uudelleenjärjestelyn.

Tämä onkin ollut tarpeen, kun kotimme on muuntunut kolmen hengen kodista neljän hengen kodiksi. Vauva ei sinänsä vie paljon tilaa eivätkä tavaratkaan, mutta tietty välineistö tulee kuvioon vauvan myötä.

Jo Naakalla ollut hoitopöytä on meillä nyt Napen käytössä. Tässä välissä se oli lipastona, jota käytettiin pääasiassa Naakan liian isojen vaatteiden säilytykseen. Sen jälkeen lipastosta tuli Napen vaatteiden ja tavaroiden säilytyspaikka.

Itse käytän hoitopöytää tosi harvoin. En oikein seisoessa saa hyvää asentoa, ja olen sen verran lyhyt, että hoitopöytä on minulle liian korkea. Puen ja riisun Nappea yleensä lattialla tai sängyn päällä. Lisäksi, olen jostain kumman syystä aina tykännyt tehdä asioita kyykyssä.

Muut Nappea hoitavat eivät jaa mieltymystäni, joten hoitopöytä pysynee osana kalustustamme.

KonMari neuvoo viikkaamaan vaatteet ja liinavaatteet pystyyn. Lukiessani olin sitä mieltä, että tuohon en ainakaan mene mukaan. No, miten siinä kävikään...nyt oma vaatekaappini sekä suurin osa liinavaatteistamme on viikattu kirjan oppien mukaan - ne muuten menevät sillä tavalla paljon pienempään tilaan kuin aiemmin.

Keittiön kuiva-aineet menivät syksyn aikana kannellisiin säilytysastioihin. Syy oli paljon konkreettisempi (tai tarkemmin sanottuna ällöttävämpi) kuin kirja. Meiltä alkoi löytyä kaapista jonkinlaisia kuoriaisia, joiden tarkempaa lajia emme onnistuneet selvittämään.

Ne pirulaiset pesiytyivät vähän joka puolelle, ja olemme nyt viimeisen vuoden aikana melkein onnistuneet hävittämään kannan kolmisen kertaa.

Viimeisen leviämisen jälkeen kävimme suurilla säilytysastiaostoksilla, jonka tuloksena Rva:n kaapit eivät näytä omilta vaan jonkun paljon järjestelmällisemmän ihmisen kaapeilta. Esiinnyn toki mielelläni tuona järjestelmällisena ihmisenä, jos joku kollaa kaappejamme ja kehuu niitä.

Miksi järjestelyvimma juuri nyt? No, olen yksinkertaisesti kotiäitinä niin paljon kotona, että samoja nurkkia ja niiden epäkohtia tulee tuijotettua erityisen paljon. Vaikka en koe hysteeristä innostusta sisustusasioihin, ovat nekin enemmän mielessä nyt, kun koti on samalla työpaikka.

Toisaalta olen innostuksenkohteideni suhteen aikamoinen tuuliviiri, joten kohta mielenkiinto todennäköisesti suuntautuu johonkin ihan muuhun. Tässä on kuitenkin se hyvä puoli, että paikat kotona on hyvä laittaa kuntoon, kun siihen on mahdollisuus - työelämässä ollessa ei kuitenkaan niin paljon jaksa.

Eräs järjestelykohteeni on muuten ollut liikuntatarvikehylly. Sieltä löytyy sellaista, jota en kauheasti käytä, mutta voisin ottaa käyttöön. Eräs sellainen kohde on kahden kilon nilkkapainot, toinen ovat kuminauhat (3 eri vastusta).

Eniten käytössä ovat viime aikoina olleet selätin, piikkimatto (onhan sekin liikuntatarvike :D ), joogapalikat ja foam roller. Vähän enemmän kuin aiemmin taas on ollut käytössä kahvakuula.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe