Remontti lähestyy!

Paljon on muutoksia ja liikkuvia palasia - siinäpä rva:n ajatukset vuodesta 2017. Valitettavasti ne palaset eivät ole rva:n nikamia, niistä puuttuu edelleen liikettä oikein paljon. Toki sitä liikettä löytyy sitten kohdista, joissa sitä ei tarvitsisi olla niin paljon.

Suurin elämäämme määrittävä tekijä on julkisivuremontti, joka alkaa viikolla 3 ja loppuu heinäkuun lopussa. Se on ollut stressinaihe monesta syystä. On pitänyt miettiä monenlaisia ratkaisuja, kun elämämme tällä hetkellä keskittyy juurikin kotiin.

Ongelma-aika jakautuu kolmeen osaan: seinän purkuvaihe - vähän yli kaksi kuukautta. Toinen puoli taloa peitettynä (meillä on läpitalon huoneisto). Sen jälkeen peitetään toinenkin puoli. Melun pitäisi tosin vähentyä.

Kolmas vaihe ovat kesäkuukaudet. Kun meidän sisälämpötila on nyt 25 astetta, se nousee kesällä 30 asteeseen. Silloin emme myöskään tuuleta. Toivo on siinä, että muovitus pitäisi myös auringonvalon vähäisenä.

Kaikki tämä sattui tietenkin Napen vauvavuoteen, jolloin suurin osa perheestä on koko ajan kotona.

Tuohon meluvaiheeseen on oikeastaan vain yksi ratkaisu: pysyä poissa. Kuitenkin, on masentava ajatus lähteä seitsemältä aamuisin kiertämään kylää vaunujen kanssa ja pysyä poissa klo 17.asti.

Pitkin syksyä olemme kehitelleet erilaisia vaihtoehtoja lyhyistä poissaoloista pidempiin. Kohteet ovat vaihdelleet laidasta laitaan.

Eräs perheenjäsenemme heitti parhaan idean pari päivää ennen joulua. Asia eteni puhelinsoitoin eikä mikään ole vielä varmaa. Mahdollisesti meillä on kuitenkin pakopaikka remontin alkuvaiheen ajaksi! Moni asia on kuitenkin vielä avoin, kirjoitan tästä vähän myöhemmin.

Koko aikaa emme kuitenkaan olisi poissa, ainoastaan osan viikkoa. Puolisolla on 1 - 2 kertaa viikossa työhön liittyviä menoja, minulla terapiani yhtenä iltana viikossa. Jos minun työkuvioni toteutuvat, tulee vastaan niiden sovittelu..toivon, ettei suunnitelmista tarvitsisi luopua kokonaan.

Loput vaiheet, lähinnä se remontin loppuvaiheen kuumuus, ovat vielä ratkaisematta. Maaliskuun puolesta välistä lähtien lienee ihan inhimillistä asua täällä, sinne kesäkuun alkuun saakka ainakin. Palaamme siihenkin myöhemmin.

Akvaarioon pitää hankkia ruokinta-automaatti! Vedenvaihto kerran viikossa tulee onnistumaan poissaolomme ajankin, sillä täällä kuitenkin ollaan useana päivänä viikossa.

Olen nyt loppuvuonna kasvattanut platyjen parvea hiljalleen, nyt vahvuus taitaa olla 10 yksilöä. Puolison mukana tuli toissapäivänä 3 uutta täysin oranssia kalaa sekä yksi kaupan päälle. Tämä kaupan päälle tullut on kuulemma lahjoituksena saatu vanhus, hän on väriltään harmaa.

Annoin vanhukselle nimen Selma. Selma on tosi suurikokoinen ja näyttää kyllä juurikin vanhukselta, eli on koostaan huolimatta hoikka ja vähän kyttyräselkäinen. Näin suurta platya en ole tainnut nähdäkään.

Selma asuu meillä nyt eläkekodissa niin kauan kuin elämää riittää. Ensimmäiset pari päivää ovat sujuneet hänellä hyvin, eikä ongelmia ole muidenkaan tulokkaiden kanssa ollut.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe