Ikävä, koulun alku ja kesäsuunnitelmia

Kävin Touhin keskustelussa, jossa todettiin, että Touhin voi lähettää kouluun ilman erityisiä huolia. Touhilla oli kevään aikana yksi takapakki, hyvän ystävän muutto toiselle puolelle Suomea. Touhi on ikävöinyt kyseistä ystävää ja se on vaikuttanut hänen olemiseensa eskarissa.

Varhaisen lapsuuden ystävät - meidän pikkupaikkakunta oli lapsuuteni aikaan kasvualuetta, joten lapsia pikemminkin muutti paikkakunnalle kuin lähti sieltä pois. Itse asiassa, en muista kenenkään ystäväni muuttaneen toisaalle silloin kun olin Touhin ikäinen.

Nykyiseltä asuinalueeltani muuttaa pois väkeä tasaiseen tahtiin, mutta enemmän muuttaa tänne. Täältä muutetaan pois eri syistä - suurin syy on isomman asunnon hankkiminen, mutta jotkut haluavat myös pikkupaikkakunnalle ja luonnon lähelle. Tämä oli Touhin ystävän muuttosyy.

Touhi sai soittaa ystävälleen, ja tämä oli molemmille pojille iloinen asia. Kaikesta huolimatta luulen, että yhteydenpito ei kovin pitkään jatku. Eskarilaisen ystävät ovat samassa ympäristössä, ja homma perustuu kasvokkain kohtaamiseen. Se kuuluu elämään.

Joka tapauksessa, Touhi menee samaan pikkuryhmään kuin Naakka, mutta osa oppitunneista on isolla luokalla. Saa nähdä, millaista Touhin siirtyminen on. Hän on sinä mielessä paremmassa tilanteessa kuin Naakka, että on jo eskarissa ollut osan viikkoa päiväkodin kieliryhmässä, osan viikkoa "normieskarissa". 

Tällaisten luokkakokojen keskellä olen iloinen, että Touhikin pääsee edes osaksi aikaa pikkuryhmään. Tosin luulisin että hän selviytyy isommassakin ryhmässä hyvin. Herää kuitenkin kysymys, tarvitseeko lapsen arjen olla selviytymistä? 

Sekin selvisi, että myös Touhille tulee A1-kieleksi ranska. Naakka ehkä kipuilee ranskan kanssa tällä hetkellä, mutta sen sijaan Touhi odottaa kahta oppiainetta, matematiikkaa ja ranskaa ;) 

Minä jään lomalle kesäkuun ensimmäisen viikon jälkeen. Turvaudumme vähintäänkin leikkipuiston lounaaseen - minä syön sitten erikseen. Katsotaan, josko lapset olisivat välillä vähän isovanhemmilla kylässä, niin saisin itsekin vähän hengähtää. Periaatteessahan heidän kanssaan kyllä jo pärjää.

Huomasin kuitenkin viime kesänä, että kerkesin myös itse uupua vähäsen lasten lomavahtina. Minua harmitti kun näin kävi, mutta olihan viime vuosi aivan extreme-raskas Naakan voinnin ja kokopäiväisen opiskelun kanssa. Ei ihme, että väsyin. Nyt aion olla itselleni armollisempi.

Odotamme kesältä mökkeilyä. Lisäksi meillä on viikon mittainen matka erääseen kohteeseen. Sitten haluamme nukkua vähän myöhempään kotosalla ja nähdä ystäviä. Eiköhän siinä ole tarpeeksi :)

PS. Kahdeksan vuoden päiväkoti-uramme alkaa oikeasti olla lopussa. On aika antaa tilaa uudelle.

PPS. Touhi itse on jo innoissaan menossa kouluun. Koska yhteys päiväkotiryhmän ja koululuokan välillä on tiivistä, siirtymä ei luullakseni ole kenellekään liian suuri.

PPPS. Kevät on ollut niin haipakkaa, etten meinaa uskoa, että kohta ollaan vapusssa. Meillä on jo vähän alustavia vappusuunnitelmia.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe