Siirryimme Nuta-ajalle!

Naakka kävi toissapäivänä nuorisotalolla ensimmäistä kertaa <3 Nutalla oli ollut kuulemma tosi kivaa (pikkuveli luuli että puhutaan Nutellasta), ja sinne pitää päästä mahdollisimman pian uudestaan. Ilmoittautumislomakkeeseen piti laittaa näppärästi ettei ole "tyttö" tai "poika" vaan "en halua määritellä" :D 

Meillä Nuta on lähellä - ehkä 200 metrin päässä omasta kotiovesta, eikä ratikkakiskoja tarvitse ylittää. Lapsen voi siis päästää Nutalle hyvin mielin. Siellä on klo 15 - 17 pienempien vuoro, mikä tarkoittaa käsittääkseni 3 - 6-luokkalaisia. 

Naakasta on selvästi viime kuukausina tullut vähän isompi tyttö. Hän kaipaa aikaa yksin, ja toisaalta viettää aikaa ulkona kavereiden kanssa. Sitten hän haluaa välillä olla pienempi tyttö ja olla lähellä. Onneksi hän vielä leikkii.

Tämä kaikki on kasvua ja kypsymistä. Se tuntuu mielestäni hienolta, mutta välillä myös haikealta. Tuntuu että vastahan me selvisimme taaperoajan haasteista, ja nyt otamme vastaan ties mitä! Luulen että luonnollisimmin tähän kaikkeen suhtautuu Naakka itse.

Minusta on hienoa, kuinka paljon kotikaupunkimme panostaa tällä hetkellä lasten toimintaan. Myös seurakunta järjestää paljon kaikenlaista. Naakan kohdalla harrastustoiminta on ollut tänä vuonna katkolla, koska hän ei itse ole osoittanut erityistä innostusta harrastuksiin.

Tämä on kyllä väärin sanottu. Hän on kiinnostunut esimerkiksi nukeilla ja leluhahmoilla leikkimisestä, samoin mielikuvitusleikeistä. Hän lukee paljon. Hän on kiinnostunut luonnonsuojelusta, ainakin vaalien aikaan politiikasta sekä luonnonsuojelusta. Kiinnostuksenkohteita riittää, mutta tähän asti harrastukset lapsiryhmissä ovat olleet vähän liikaa.

Nutalla käynti voisikin olla Naakalle kiva "harrastus". Siellä varmaankin tehdään eri asioita eri kerroilla, ja voi päättää, kuinka usein Nutalla käy. Katsotaan, haluaako Naakka sitten syksyllä harrastaa jotakin muuta.

PS. Nutalla oli istutettu maissia - katsotaan, saammeko Naakan istutuksista satoa.

PPS. Pääasiassa lapsen kasvu on ihanaa <3 Uusia ja kiinnostavia vaiheita on vielä paljon edessäpäin.

PPPS. Harrastuksiin on nyt helpompi osallistua tulotasosta huolimatta, kiitos Suomi-mallin, Seurakuntien ja monen muun...


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe