Ruuhkavuodet, osa 2 - mistä ei tingitä

Ruuhkavuodet - aihe jatkuu...ajattelin nyt listata, millaisia asioita haluan kiireestä huolimatta säilyttää elämässäni ja myös lasteni elämässä. Ehkä nekin osaltaan lisäävät kiirettä, mutta niistä ei siitä huolimatta luovuta. Toki aina ei ehdi kaikkea.

Ensimmäinen on ystävien näkeminen - ihan kasvokkain. Meillä on tällä viikolla ollut kahtena päivänä ystäviä kylässä. Molemmat ovat ns. vanhoja ystäviä ja myös samalla lastemme kummeja. Kyläilyperiaate on myös tuttu kaikille - meidän kotiin tullaan siinä tilanteessa, jossa sillä hetkellä olemme. Erikseen ei tehdä pikasiivouksia tms. Innostuin kuitenkin nakkikeiton lisäksi leipomaan sämpylöitä ja valmistamaan mansikkarahkaa. Hyvin kelpasi kaikille. 

Jos mietin, olen ehkä harrastanut itse kylässä käymistä hieman vähemmän. Se on johtunut ja johtuu vielä edelleenkin osittain siitä, että minua tarvitaan kotona henkilönä, joka esimerkiksi järjestää ruuan pöytään ja käy kaupassa...toki on myös seurana. Tätä aluetta haluan kyllä kehittää, ja kylässä käyminen koko perheen kesken olisi mukavaa myös.

Retket - ne tapahtuvat yleensä koko perheen voimin. Tykkäämme käydä sekä museoissa ja näyttelyissä, erilaisissa aktiivipuistoissa (onkohan tämä nyt oikea sama) että myös erilaisissa luontokohteissa. Viime viikonloppuna kävimme "linturetkellä" Espoossa, Suomenojalla. 

Retken "tulos": joutsenpariskunta auton ikkunasta nähtynä menomatkalla (merellä) sekä sorsia siellä, missä ylipäätään oli sulaa. Vähän aikaista vielä. Kaikki olivat kiitollisia, kun lounastimme retken päätteeksi lämpimissä sisätiloissa.

Kun mihinkään ihmeellisempään paikkaan ei olla menossa, mennään lähimetsään tai kirjastoon. Voi olla, että muutamien vuosien päästä lapset eivät ehkä ole enää niin innostuneita retkeilemään äidin kanssa, joten olen ajatellut, että nyt kannattaa retkeillä. Sitäpaitsi olen itsekin utelias näkemään monenlaisia asioita.

Hetken mielijohteet - olen välillä varsin impulsiivinen - siis innostuksenkohteideni kanssa. Saatan haluta kokeilla monenlaisia asioita, tosin ei nyt mitään kovin hurjia. Kiinnostaville keskusteluille sekä asioiden kokeilemiselle pitää löytyä aikaa arjesta.

Nyt haluaisin esitellä Blondi tuli taloon - tv-sarjan lapsille :D Ajattelin toteuttaa mielihaluni nyt viikonloppuna, katsotaan, mitä tykkäävät. Tykkään välillä taitella origamin Youtube-ohjeen avulla tai kokeilla vaikkapa marinoitujen punasipuleiden valmistusta.

Yritän (välillä hyvin, välillä heikoin tuloksin) olla äiti, joka tukee myös lasten innostuksia. Välillä väsymys arjessa vain puskee niin voimakkaasti läpi, etten jaksa millään lähteä hankkimaan askarteluvälineitä tai jotakin muuta elintärkeää. Välillä se kuitenkin onnistuu.






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe