Lontoossa, osa 1

Tekniset ongelmat jatkuvat - oma kannettavani ei edelleenkään ole toimintakunnossa. Siksi myös blogissa on ollut hiljaista. Kokeilen vielä, josko vanhan koneen saisi korjattua. Nyt näyttää sen suhteen melko toiveikkaalta.

Me reissasimme Lontooseen ja selvisimme sieltä hyväkuntoisina takaisin :) Siitä riittää kerrottavaa useampaankin postaukseen. Nyt on hieman väsynyt viikko takana - käsillä on suurehkoja muutoksia ja minun on pitänyt panostaa asioihin todella paljon verrattuna normaaliin. Siitäkin kirjoitan myöhemmin enemmän.

Selvisin lentämisestä lentopelosta huolimatta - rauhoittavan lääkkeen voimin. Se onkin ainoa tilanne, jossa sellaisia tarvitsen. Koneessa join oikein paljon kahvia. Naakka jännitti menolentoa kovasti, varsinkin sitä osaako niellä oikein jos korvat menevät lukkoon <3 Touhille olisi ollut ikkunapaikka, mutta hän ei menolennolla vielä uskaltanut istua ikkunan vieressä.

Sammutin vanhanaikaisena ihmisenä matkapuhelimeni lennon ajaksi ja lueskelin osan matkasta kirjaa. Osan aikaa juttelimme Naakan kanssa muun muassa siitä, mitä kaikkea tekisimme Lontoossa. Vieressäni istuva, minua reippaasti nuorempi nainen katsoi puhelimelta tv-sarjaa koko lennon ajan. Ehkä minäkin joskus kehityn...

Lapsia oli varoitettu jo etukäteen, että ensimmäinen päivä on melkein kokonaan matkapäivä. Laskeuduimme Stanstedin lentokentälle, josta löysimme hetken ihmettelyn jälkeen reitin junalaiturille. Junamatkalla tuli ihasteltua Englannin maaseutua - alkumatka oli kyllä oikein pusikkoista.

Jäimme junasta pois Liverpool Streetin asemalla, josta kesti vielä hieman metrolla hotellille. Siinä välissä oli säätö Oyster Cardin lataamisen kanssa. Minulla on oma tallella aiemmilta matkoilta, ja lataamisen kanssa pitää aina säätää. Naakka alkoi jo olla varsin epätoivoinen...

Hotellille päästiin kuitenkin viimein. Hotellin naapurissa oli British Library, jossa myös kävimme matkan aikana. Ensimmäisenä iltana ei kyllä enää jaksettu kuin etsiä sopiva ruokapaikka (italialainen, tarpeeksi iisiä lapsille) ja käydä kaupassa ostamassa juomavettä. 

No joo, illalla ehdittiin vielä säätää, kun kukaan matkalaisista ei ollut oikein tottunut nukkumaan paripeitoilla :D Saatiin huonepalvelusta parit lakanat, jotka kelpasivat lisäpeitoiksi mainiosti. Ihan hyvät unet saatiin.

PS. Edellisestä lentämisestä oli kohdallani jo vuosia. Kerkesin jo ihan unohtamaan, että tilat ovat ahtaammat kuin esimerkiksi junassa tai bussissa ;) 

PPS: Menolennolla oli täysin aurinkoinen sää melkein koko matkan ajan, paluulennolla oli pilvisempää, Lontoosta lähtiessä jopa sateista.

PPPS. Englantiin saapuminen oli ihanaa, kun kevät on siellä niin paljon pidemmällä. Heti ensimmäisenä päivänä oli mukavaa astua lämpöön ja vihreyteen. 




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe