Huvipuistoretki

 Olipas hauskaa laskea Tukkijoesta eilen! Muistan itse, kun lapsena jännitin ensimmäistä kertaa ihan kamalasti. Se taisi olla ensimmäinen "hurja" huvipuistolaite, johon uskalsin mennä. Paikkana oli Särkänniemi.

Suuntasimme eilen ex-tempore Särkänniemeen. Tällaiset suuntaamiset onnistuvat nykyään melko hyvin, kun emme ole enää riippuvaisia esimerkiksi päiväuniaikataulusta. Syödäkään ei tarvitse enää tismalleen samaan aikaan.

Siispä olimme Koiramäessä noin klo 15. Molemmat lapset näyttävät olevan edelleen Koiramäki-vaiheessa. Niitä on luettu perheessä oikein paljon ja luetaan edelleen. Minusta Koiramäki (en ollut käynyt aiemmin) oli toteutettu hienosti.

Naakan lempiaktiviteetti oli eläinten katseleminen ja "juuston" tekeminen juustomuotilla taikahiekasta. Kun kävimme sisällä Koiramäen mummolassa, Touhi totesi, että voisi hyvin asua siellä, kun on niin mukavan kotoisaa <3 

Ehkä yksi molempien suosikeista Koiramäessä oli lautta. Ensin lapsia jännitti, lopulta he menivät lautalle kaksin. Huomasin muuten, että lammikossa oli sammakonkutua. Täytyy toivoa, että sammakot löytävät suojaisaan paikkaan Koiramäessä.

Varsinaiseen huvipuistoon suuntasimme, kun Koiramäki oli käyty läpi. Sieltäkin löytyi monta laitetta. Niin, Tukkijoki. Touhi ei ollut vielä innokas moiseen, mutta Naakan kanssa jonotimme pitkähkön ajan päästäksemme laskemaan koskea.

Naakkaa jännitti, mutta lopulta hän istui tyytyväisenä etummaiselle paikalle ja nautti valtavasti! Kastuimme, mutta emme onneksi liikaa. Touhi piti eniten "karkkilaivasta", johon en itse uskaltanut mennä, kun pyörivä liike saa minut nykyään voimaan huonosti.

Jos jokin on lasten kasvamisessa erityisen mukavaa, se on mielestäni, että heidän kanssaan voi tehdä monenlaisia asioita. Toki esimerkiksi kaksivuotiaan kanssa voi mennä tällaiselle retkelle (ja meninkin aikanaan), mutta oleminen on todella erilaista.

Itsehän olen nauttinut huvipuistoista aina. Odotankin aikaa, jolloin lapsista on seuraa vähän hurjempiin laitteisiin (ei sillä, että uskaltaisin itsekään mennä kaikkiin). Särkänniemessä odotan erityisesti Tornadoa ja "Korkkiruuvia" - en tiedä, onko jälkimmäinen vielä tuonniminen.

Rahallisesti huvipuistossa käyminen kyllä kirpaisee. Jos nelihenkinen perhe menee Särkänniemeen, jo pelkkä pääsymaksu on parisataa euroa. Onneksi on olemassa erilaisia mahdollisuuksia - esim. vuokranantajamme kustannuksella pääsee perhe vuosittain Lintsille maksutta.

Lasten toiveena olisi edelleen Lintsi ja Muumimaailmakin on mainittu. Katsotaan, mihin rahkeet riittävät tänä kesänä :) Intoa olisi itsellänikin.





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe