lauantai 20. toukokuuta 2023

Ruutuaika ja kevätkylvöt

 Mikä on sopiva ruutuaika lapselle päivässä? Apua! Alkuun täytyy tunnustaa, että katselin alakouluikäisenä telkkaria päivittäin, yläkoulua lähestyttäessä niin kauan kuin vain annettiin lupa. Ilman lupaakin joskus, telkkari oli huoneessani.

Vietin myös kavereiden kanssa melko pitkiä pelihetkiä...pisimmät taisivat tosin olla korkeintaan kolme tuntia kerrallaan, mikä johtui vain tarpeesta edetä mariopelissä, kun kunnollisia tallennusmahdollisuuksia ei vielä ollut :D Yksi tällainen on jäänyt mieleen, lähdimme ystäväni kanssa sen jälkeen parin tunnin hiihtolenkille ja totesimme itsekin, että tarvitsemme nyt ulkoulua ja liikuntaa.

Takaisin nykyhetkeen... viime aikoina Youtuben katselu on ehkä mennyt hieman yli sallitun. Varsinkin Touhi katselisi varmaan koko päivän, mikäli katselua ei kiellettäisi. Naakkakin on lisännyt Youtuben käyttöä.

Osasyy on varmasti kevätväsymys. Kumpikin lapsi alkaa selvästi olla kesäloman tarpeessa. Silloin tuntuu, että latautumista tarvitaan enemmän. Tämä on aivan selvää. Myös molempien ulkoilu iltaisin on onneksi lisääntynyt.

On kuitenkin tullut jälleen kerran aika miettiä, miten suhtaudun ruutuun nyt kesäkaudella. Youtube-sovellus on mahdollista poistaa telkkarista, mutta lykkään tätä viimeiseen asti, syynä uskoni siihen, ettei absoluuttinen kielto opeta lapsille mitään. 

Minulla ei ole asiaan ratkaisua, mutta luulen, että kehittelen meille jonkinlaisen systeemin kesäksi. 

Asiasta kolmanteen. Kävin eilen kuntosalilla aamusella, treenasin tällä hetkellä erityisesti käsiä, koska olen huomannut, etteivät käsivoimani ole kummoiset. Toki kävin läpi myös jalkoja ja pakaroita. Kuntosali jaksaa vielä innostaa, kun en ota sitä liian vakavasti.

Kävin myös (aika väsyneenä) puutarhapalstalla leikkaamassa ruohon ensimmäistä kertaa. Olo alkoi olla jo aika hyytynyt, kun piti vielä istuttaa: salaattia, palsternakkaa, auringonkukkia ja ruiskaunokkeja - tällä kertaa sinisiä, mutta myös vaaleanpunaisia.

Istutus- ja muita puutarhahommia jäi myös tuleville päiville. Se on onneksi mieluista.

PS. Olen varsinkin tietoa janoavalle Naakalle korostanut, ettei ihan kaikkeen Youtunen "tietoon" kannata uskoa.

PPS. Itse en ole osannut luopua Youtubesta musiikinkuuntelutarkoituksessa. En ymmärrä, miksi Spotify ei onnistu.

PPPS. Nyt käsilihakset ovat kipeinä, mutta fiilis on mukava.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Eskarin kevätjuhla, flunssa ja kesä

 Meillä on vieraillut flunssa tällä viikolla. Molemmat lapset saivat taudin, onneksi helpotti muutamassa päivässä. Naakalla ehkä kesti vähn...