Siivousta ja viikonlopun elokuvia

 Kun on paljon harrastuksia, siis kotona tapahtuvia, on vaikeaa pitää tavarat järjestyksessä. Olen päätynyt siihen, ettei absoluuttinen siisteys taida olla minun juttuni. Enemmänkin on järkevää päättää, mitkä kohdat asunnossa on priorisoitava, mitkä eivät ole niin tärkeitä.

Järkevää taitaa olla, että keittiötä ja kylpyhuonetta pidetään siistinä/siivotaan säännöllisesti. Muiden huoneiden osalta meillä edetään huone kerrallaan - mentaliteetilla. Eilen ahkeroimme lasten kanssa olohuoneen ja lastenhuoneen. 

Minulla oli lisäksi tavoitteena viimeistenkin parvekkeen edellisvuotisten kukkaruukkujen sisältöjen hävitys ja lasten pipo- ja hanskalaatikoiden raivaus kesäkuntoon. Nykytilanteessa ne pursuvat toppavaatteita :D

Lapset osaavat monia kotitöitä jo hienosti. Touhi on varsin pro imuroimisessa. Taidankin delegoida homman hänenne, kun vain kehtaan ;)Olen huomannut "siivotkaa" -käskyn täysin toimimattomaksi meillä. Jos sen sijaan menen tilanteeseen ja kerron rauhallisesti, mitä pitää viedä paikoilleen, homma etenee eikä kukaan suutu. 

Siivouksen lisäksi meillä oli oikein paljon lauantaiohjelmaa. Nyt ei ollut vaihteeksi mitään sosiaalista, lapset toki kävivät naapurissa leikkimässä. Naakka & minä nauliuduimme katsomaan Charles III:nnen kruunajaisia. 

Minä kiinnostuin kuninkaallisten seuraamisesta jo lapsena - kiitos mummon Apu- ja Seura-lehtien. Naakka meni samaa tietä - kiitos mummonsa kuninkaalliset -teemalehtien. Homma meni siis täydellisesti, minulla on juttukaveri omasta takaa. 

Sen jälkeen kerkesimme vielä pyörähtää molempien lasten kanssa Kierrätyskeskuksessa, ja hellyin vieläpä hankkimaan lapsille pienet lelut. Vaatettaa ei löytynyt kuin t-paita Touhille. Lopuksi pirtelölle, ja sitten jo kotiin. 

Kotosalla katsoimme Disneyn Tarzan-animaation. Lapsillani, varsinkin Touhilla on aukkoja sivistyksessä lastenelokuvien kohdalla. Perjantaina katsoimme Stuart Littlen (löytyi Netflixistä). Lauantai-illan leffa taas tuli dvd:nä kirjastosta.

Tykkään itsekin edelleen lastenelokuvien katselusta. Niitä on onneksi "rästissä" oikein paljon. Olen myös huomannut, että siinä missä elokuva oli omassa lapsuudessani huippujuttu ja erikoista, suorastaan juhlallista, se on nyt asia, josta lapseni periaatteessa tykkäävät, mutta johon ei ole niin helppo tarttua kaiken muun viihteen ohella. Tätä haluan asiaa haluan hivenen avittaa ja samalla nauttia itsekin :)

PS. Tänään on luultavasti vuorossa siementen istutusta ja oman vaatekaapin raivausta. Olisi mukavaa saada tarpeettomiksi käyneitä tavaroita eteenpäin. Lapsille en varmaankaan anna nyt siivoustehtäviä.

PPS. Onpas mukavaa, kun kuninkaallisista on varmasti tulevalla viikolla paljon juttuja - piristystä arjen aherrukseen.

PPPS. Meillä tosiaan käytetään edelleen dvd:itä. Tämä on herättänyt kummastusta joissakin meillä kyläilevissä. No, jos säästämme ne, ne ovat 20 vuoden päästä arvokkaita...no ei vaan.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Lasten merkkivaatebuumi - tulipahan koettua