Synttärihulinaa

Naakan kymppisynttäreitä vietettiin meillä joitakin päiviä sitten. Täytyy sanoa, että onnistuin stressaamaan muun ohella niitäkin. Ymmärrän kuitenkin itseäni: ei minun tarvitsekaan niellä purematta kaikkea toimintaa arjenpyörityksen lisäksi.

Kuitenkin, synttärit menivät upeasti! Naakka ei halunnut isoja kaverisynttäreitä, joten meille saapui kolme ystävää. Olen tuntenut kaksi kolmesta jo vauvasta asti. Kolmaskin on pyörinyt kuvioissa nelisen vuotta.

Täytyy sanoa, että jännitin vähän, voinko järkkäillä tilannetta vai pitävätkö 10-vuotiaat minua häiriötekijänä. Huoli oli turha. Kaikki ehdottamani aktivitetit otettiin innostuksella vastaan. 

Itse asiassa tekemiset eivät olleet niin ihmeellisiä. Järkkäsin slimentekohetken - niitä jaksettiin tehdä lähes tunti. Lapsukaisilla oli siniset kädet, koska väriaine oli sinistä. Ainakin Naakalta on väri lähtenyt pois jo viimeistään nyt :D

Meillä oli kaikenlaisia naamiaislakkeja, pääasiassa päähineitä. Oli hauskaa sonnustautua niihin ja ottaa valokuvia ja videoita tilanteista. Sanoin, että katsotaan näitä kuvia kymmenen vuoden päästä. Suunnitelma herätti kaikissa innostusta. 

Minusta 10-vuotiaat ovat mahtavassa iässä. He eivät ole liian pieniä eivätkä liian isoja. Meillä raikui Cha Cha Cha, mutta leikki ja riehuminen oli kaikkien mielestä hienoa. Olen iloinen, että näillä 10-vuotiailla menee hyvin.

Koska en jaksanut järjestää kaksia juhlia, meille tulivat myös sukulaiset samana päivänä, muutamaa tuntia lapsia myöhemmin. Juhlapöytää vähän tuunattiin, siihen sain onneksi apua :) Kukaan kavereista ei lähtenyt kotiin sukulaisten tullessa, eikä ollut tarkoituskaan. Itse asiassa kavereiden äiditkin saapuivat kaffelle.

Oli mukavaa nähdä sukulaisia. Koronavuosina meillä ei ollut juhlia ollenkan, ja sitä ennen esimerkiksi Touhin synttärit peruttiin varmaankin neljänä vuonna peräkkäin sairastumisten takia. Meillä ei ole isoa sukua, mutta tärkeimmät olivat paikalla.

Seuraavat synttärit vietetäänkin sitten elokuussa. Silloin haluaisin kutsua muutaman Touhin kummin paikalle. Touhilla kun on ollut vasta 1- ja 6- vuotissynttärit, emme ole ehtineet kovin paljon juhlistaa. Toivottavasti elokuussa saadaan olla terveinä.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe