Satokauden fiiliksiä

Koska tykkään nykyään kaikenlaisista puutarha-asioista, on loppukesä monin tavoin mukavaa aikaa. Tämän kirjoituksen kuva on jo useamman viikon takaa, kun huomasin, että talveksi täytyy hankkia mustikoita. Poimimaan ei päässyt, niin meni ostohommiksi.

Perunat ovat olleet tänä kesänä puutarhapalstan positiivinen yllätys. siemenperuna lähti hitaasti kasvamaan, mutta on nyt tuottanut viljelylaatikossa todella hyvän ja ison sadon. Taisin jo hakea ainekset seitsemänteen kattilalliseen. Kyllä sieltä yhden varmasti vielä saa.

Myös kesäkurpitsa on menestynyt alun vaikeuksista lukuun ottamatta. Vasta hiljattain hokasin, että yksi kesäkurpitsantaimi tuottaakin keltaisia kurpitsoita. 

Nyt voisi odottaa upeita kokkauskuvia...ei. Meillä on aika mutkaton tapa syödä paljon tuoreena, ja uudet perunat kermaviilikastikkeella. Kesäkurpitsoista olen tehnyt kivaa keittoa ja kun palsternakka kypsyy, tehdään toisenlaista sosekeittoa. 

Mustikoita ja pensasmustikoita on syöty tuoreeltaan, mutta nautimme myös mustikkamaitoa ja taisimme tehdä yhden piirakan. Mustikoita menee minulla myös chia-vanukkaaseen ja smoothiehen.

Sato ehtyy hiljalleen, ja katsotaan, jaksavatko kesäkurpitsat enää pitkään kasvaa vähenevässä valossa. Ehkäpä sieltä muutama kurpitsa kuitenkin saadaan. Sitten onkin aika alkaa ajaa puutarhapalstailua alas talven ajaksi.

Loppujen lopuksi on hyvä, ettei puutarhaharrastus ole käynnissä koko vuotta. Se on mukavaa, mutta vie myös aikaa. Syksyllä voi sitten tehdä erilaisia asioita tai toisaalta olla tekemättä mitään, mikäli se on mahdollista.

Palstalla työskentely (ja sinne kävely) käy melkeinpä treenistä, mutta nyt olen aloittanut viikoittaisen salitreenin. Kun puutarhapalsta hiljenee, rupean käymään hieman tiheämmin.

Iik, flunssakausi! Olen jälleen havahtunut tosiasiaan, että meillekin saattaa tulla taas flunssa. Eihän tuolle mitään mahda, mutta toivottavasti nyt ei olla koko syksyä kipeänä, kuten kevään kanssa melkein kävi. 

PS. Puutarhapalstan ympärille tehty aita on nyt melkein valmis. Ensi vuonna viinimarjapensaiden pitäisi säästyä!

PPS. Myös gerbiilit ovat nauttineet monenlaista: mustikoita ja salaattia on mennyt paljon <3 







 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Lasten merkkivaatebuumi - tulipahan koettua