Ulkomaille asumaan?

Pohdin nuorempana, että kun minulla on joskus perhe, olisi mukavaa asua vähän aikaa ulkomailla. Kiinnostus lähti jo lapsena, kun luin lehtijuttuja suomalaisista perheistä, jotka asuvat jossakin muualla kuin Suomessa.

Lapsuudessani asuin paikkakunnalla, jossa oli paljon lähetystyöntekijöitä. He tulivat esittelemään koulullemme ulkomaanjaksojaan, ja kuuntelin kiinnostuneena. Tässä kohtaa kannattaa huomioida, että kyseessä oli aika yli 30 vuotta sitten, ja pikkukylän kontaktit "ulkomaailmaan" olivat pienet.

Olen ollut kiinnostunut elämästä ja ihmisistä. Minusta on terveellistä asettua toisen asemaan ja katsoa, mitä tulokulmia elämään on jossakin vähän kauempana. Tähän asti kokemukseni on kuitenkin rajoittunut muutamaan kesään Norjassa parikymmentä vuotta sitten. Onneksi edes näin.

Suuresta kiinnostuksesta huolimatta en ole päätynyt viettämään vuoden tai parin ajanjaksoa muualla. Varmaankin se johtuu osittain siitä, että olen vasta nyt yli nelikymppisenä päässyt tilanteeseen, jossa minulla on perhe ja vakituinen työ, jälkimmäiseen painottuen.

En siis ole elänyt pitkää, tasaista vaihetta, johon kaipaisin muutosta :D 

Minulla ja puolisollani on kuitenkin ammatit, jotka periaatteessa mahdollistaisivat asian. Toisaalta meillä on vuokra-asunto, josta pitäisi muuton kohdalla luopua. Se ajatus ei ole millään tavalla mieleen. Mutta, jommankumman ammatin perässä voisi vähäksi aikaa lähteä.

Lapsille ajanjakso toisessa maassa olisi varmasti opettavainen ja hieno kokemus. Varsinkin Naakka on joskus asiaa ehdotellutkin. Jos emme kuitenkaan sitä perheenä tee, lapset voivat hankkia kokemuksen myöhemmin, kun ovat isoja.

Mihin sitten haluaisin? Paikalla ei ehkä olisi suurta väliä. Vaikka menisi ihan lähelle, Ruotsiin tai Viroon, se olisi kuitenkin erilaista jo kielen takia. Norjan-kesäni olivat erilaisia kuin Suomen-kesäni, vaikka kulttuuri ei ole meistä kaukana.

Matkoillamme olemme nähneet erilaisia ympäristöjä. Minua kiehtovat luonnon suhteen sellaiset ympäristöt, joissa on vuoria. Vähiten kiinnostavat alueet, joilla on liian kuuma. Hmm...mitenköhän Huippuvuorille pääsisi :D 

Jätämme asian hautumaan.



 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Lasten merkkivaatebuumi - tulipahan koettua