Joulunodotusta

Niskasten joulunodotus on sujunut varsin rauhallisissa merkeissä. Jouluostoksia olen hoitanut taktiseen tapaani miettimällä lahjat etukäteen ja hakemalla ne kaupasta yksitellen, jokaisen eri päivänä. Varsinaisista ruuhkista olen suosiolla pysytellyt kauempana.

Tänään pitäisi vielä postittaa yksi lahja "kaukomaille". Onneksi kyseessä ei ole varsinainen joululahja, josko nyt tammikuun aikana ehtisi perille. Sitä varten lähden kohta tarpomaan tuuleen ja tuiskuun (nyt tulevat toppatakki ja huopikkaat tarpeeseen).


Itse tykkään, ainakin nykyisin, varsin rauhallisesta joulutunnelmasta. Tutut koristeet, kuusi ja valot kotona ovat kivoja katsella. Sen sijaan kauppakeskusten räikeät koristeet, kovalla soiva joulumusiikki ja ihmismassat pahentavat näitä niskaoireita entisestään.

Tuttujen ihmisten kanssa on mukavaa viettää aikaa - tosin tähän ei mielestäni mitään joulua tarvita. Ihan tavalliset kyläreissut tavallisena viikonloppuna ovat vähintäänkin yhtä hauskoja kuin nämä "suuremmat" juhla-ajat.

Olen tehnyt vakaan päätöksen, etten poikkea niskatreenistä joulun aikana. Liikkeet toimivat nyt hyvin eivätkä vie kuin 15 -  20 minuuttia päivässä. Pakkohan se on yrittää, josko näistä viimein olisi jotakin hyötyä.

Huh, muuten tuota meidän orkideaa! Se on taas kukkinut puolisentoista kuukautta ja päättänyt nyt puskea vielä kaksi uutta nuppua kolmentoista kukkivan kukan jatkoksi! Pitäisiköhän sille nyt ihan palkinnoksi hankkia sitä orkidealannoitetta, jota ilman se on jo vuoden verran ollut...

Meille on muuten tullut valtavasti ihania joulukortteja! Tämä vaihe on postista pitävälle Rva:lle hauska, kun nykyään yhteydenpito ihmisten kanssa on mennyt niin sähköiseksi, ettei posti tuo mukanaan juuri muuta kuin laskuja.

Eilen tuli tosin Helsingin akvaarioseuran Kalalehti, johon en ole vielä ehtinyt tutustua. Tänään on akvaarion siivouspäivä. Tajusin juuri, että olen unohtanut pallopartalevän ja se taas on ajelehtinut jo kauan sitten jonnekin piiloon. Siivous alkaa siis etsintätalkoilla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys