Viikonloppureissulta sairastupaan

Tämä on niin tätä. Ensimmäisenä puoliso aloitti pärskimisen, nyt on kunnon flunssa päällä. Nyt minun kurkussani on alkanut tuntua kummalliselta. Katsotaan, millaiseksi tilanne yön aikana muuttuu. Hyvin todennäköistä on, että seuraavat päivät kuluvat leväten.

Jouduin perumaan yksityisesti varaamani fysioterapeuttiajan Ortonissa, mikä oli kyllä harmin paikka. Tällä fysioterapeutilla on niin paljon tietoa whiplashin kuntouttamisesta, että päädyin varaamaan ajan. Onneksi sain seuraavan ajan kahden viikon päähän.

Viikonloppuna tempaisimme ja lähdimme käymään kylässä maaseudulla. Varsinaiselta tempaisulta se tuntuikin, minua on väsyttänyt viime aikoina niin uskomattoman paljon.

Lauantaina kävin turisemassa ystäväni luona - voi, kun asuisimme hieman lähempänä toisiamme. Mukaan matkalta lähti paljon vauvantarvikkeita - iso kiitos! On kyllä edelleen aika absurdi ajatus, että niille oikeasti tulee käyttöä kesän kynnyksellä.

Sunnuntaina teimme hauskan kokeilun - tallustelimme pienen matkaa lumikengillä! Laji tuntui sopivan jopa minun niskalleni - kengät uppoavat hankeen vähän, joten alusta ikäänkuin joustaa jalan alla. Nautin kivuttomasta ulkoiluhetkestä ja talvipäivän auringosta. Saa nähdä, tuleeko lumikenkäilyä kokeiltua uudelleen vielä tänä talvena!


Niin paljon helmikuun alun auringolla oli jo voimaa, että räystäästä tippui jonkin verran vettä. Ihana, pieni merkki keväästä!


Maanantaina unohdin katsoa A-studion, jonka eräänä aiheena oli, pitäisikö vakuutuslääkärien nimet julkistaa. Pitääpä katsoa areenasta, kun ennättää. Katsomattakin olen kyllä tullut siihen tulokseen, että ainakin hylkäysten perusteiden pitäisi olla paljon paremmat kuin muutama rivi, joka ei perustu oikein mihinkään.

Minusta asianomistajilla tulisi olla oikeus sellaisiin perusteisiin, jotka ovat ensinnäkin ymmärrettävissä ja toiseksi sellaisia, että niistä näkisi, millä tavalla johtopäätöksiin on tultu.

Esim., jos minulla on Kelan kuntoutusosastolta päätös, jossa kerrotaan minun sairastavan niskan retkahdusvamman jälkitilaa huimauksen, kipujen jne. kera, niin miten sairauteni voi huveta Kelan sairausvakuutuspuolella niskan ja hartioiden kiputilaksi ja sosiaaliturvan muutoksenhakulautakunnan papereissa edelleen pahoinvoinniksi.

Asiasta vielä viidenteen...olen onnistunut viime aikoina hieman korjaamaan yläselkäni virheasentoa, mikä taas on lievittänyt oikean lavan kipuja jonkin verran. Katsotaan, josko edes tuo yläselkä alkaisi viimein vähän taipua. Ainakin Ortonin "asiantuntijafyssari" oli toiveikas yläselkäni suhteen.Sekin olisi jo jotain!

Täytynee tästä lähteä nauttimaan teetä hunajalla!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lasten kaverit kylässä - ruokailu