Vauvantarvikkeita ja lauantaimigreeni

Lauantaina minulle iski pitkästä aikaa migreeni tai oikeammin ehkä migreenityyppinen päänsärky. Se kesti n. 7 tuntia ja vei kyllä puhdin pois. Tapani mukaan yritin tietysti ensimmäiset tunnit elää normaalisti ja reippailla kotitöiden kanssa. Sitten oli pakko antaa periksi.

Loppujen lopuksi makasin pimeässä makuuhuoneessa ja yritin kestää. Kaikki syöty ruoka tuli ylös. Saunakin jäi väliin.

Luojan kiitos, kohtaus ei uusinut sunnuntaina. Minulla on kokemusta näistä pitkistä kipuvaiheista (pahimmillaan toista kuukautta) - viimeksi vastaavaa tapahtui edellisen työkokeiluni aikana vuodenvaihteessa 2011 - 2012.

Eilen lähdimme puolison kanssa Prismaan ostoksille. Oli oikein kivaa, paitsi se kaupan ylikirkas valaistus vaaleita seiniä ja kattoa vasten. Yritin olla katsomatta ylöspäin. Sininen huumevalo naistenvessassa oli oikein "kiva" kontrasti sille valkoisuudelle. Sen jälkeen sai oikeasti ottaa hetken lukua, ennen kuin aistikeskus jollakin tavalla toipui.

Ai mitäkö hommasimme? Suojalakanan vauvansänkyyn (näitä on kuulemma hyvä olla useampi kappale, ja äitiyspakkauksessa oli yksi), vauvalle istumatuellisen kylpyammeen (Nalle Puh -kuvioinnilla tietysti) sekä kuumemittarin, jolla lämmön saa mitattua korvasta.

On edelleenkin hieman absurdi tunne hankkia tavaroita lapselle, jota jo kovasti odotetaan "tälle puolelle", mutta joka kuitenkin vielä pysyttelee tuossa valtavaksi paisuneessa, minusta riippuvassa ulokkeessa...ihanaa, mutta epätodellista. Lisäkiloja minulle on muuten nyt kertynyt tasan 10. Katsotaan, tuleeko vielä paljon lisää.

Vaikka vauvantarvikkeet ovat ihania, piti shoppailureissun aiheuttamaa yliannostusta hieman nollata kotona. Pelasin Wiillä Donkey Kong Countrya, jossa olenkin jo edennyt kiitettävän pitkälle. Ehkä pääsen pelin läpi ennen kuin vauva tulee!

Pohdimme myös hieman tuota eurokriisiä. Pitääkö yhteisvaluutan todellakin olla eräänlainen yhteistalous, josssa jotkut osapuolet saavat tehdä mitä haluavat, ja toisten pitää sitten maksaa se lasku hymyssäsuin?

Sitten pohdin rairuohon istutusta. Yleensä olen aina istuttanut, mutta jätänpä tänä vuonna väliin. Tai sitten kasvatan ruohoa vähän myöhemmin, jotta marsut saavat nauttia kevätruohon tuoksusta ja syömisestä erityisesti.

Nyt on taas uusi viikko, pääsiäisviikko. Loppuviikosta lähdenkin pariksi päiväksi reissuun. Se saattaakin jo olla viimeinen "matka" ennen vauvan syntymää. Jännittää!


Kommentit

  1. Minä podin etenkin viimeisintä lasta odottaessani loppuraskaudesta kovia migreenikohtauksia. Yksi niistä ajatti jopa synnytyslaitokselle asti, kun yhtäkkiä hävisi puolet näkökentästä ja luulin jo että raskausmyrkytys iskee. Erikoista tuossa migreenissä oli, että se oli päänsärytön. Hormoonit, hormoonit ;)

    VastaaPoista
  2. Joo, johonkin sellaiseen ja hieman niskaankin tämä taitaa liittyä...tänäänkin on vähän sellainen ärsyttävä fiilis takaraivolla ja ohimoissa, mutta toivottavasti menee ohi. Tässä vaiheessa sitä muutenkin miettii, että mikä on normaalia ja mikä ei. Migreeni ei ole mulle kovin tyypillistä - kohtauksia alkoi tulla tämän niskaonnettomuuden jälkeen. Ovat yleensä pitkään pois, mutta uusiutuvat sitten monta kertaa, kun se vaihe on päällä. Nyt kun ei voi edes lääkitä oikein millään...Mutta, päivä se on tämäkin, ja vaihtelee se vointi välillä huonosta hyväänkin :)

    VastaaPoista
  3. Ihanaa, kohta on pikkuinen maailmassa! Ei oo enää monta viikkoa odotusta jäljellä :) Hauskaa pääsiäistä Niskasille! T. E, V & H

    VastaaPoista
  4. Aika menee kyllä hurjaa kyytiä. Huomasin sen taas tätä blogia lukiessani. Alkaa jo vähän jännittää täälläkin: "Hamsteri" on pian maailmassa. :)

    VastaaPoista
  5. Hauskaa pääsiäistä myös E:lle, V:lle ja H:lle :) ! Niinpä, vielä vähän nelisen viikkoa, niin aletaan jo puhua täysaikaisesta vauvasta ja normaalista synnytyksestä. Katsotaan, miten kauan tyttö/poika vielä tuolla pysyttelee. Vaikuttaa kyllä viihtyvän vielä ihan hyvin.

    Farmari: No niinpä, lähtölaskenta on alkamassa :) "Hamsterimme" alkaa jo olla varsin kiitettävissä mitoissa, eli hyvin on tullut talven aikana hamstrattua :D Niskaska alkaa jo olla vähän kypsä ulokkeeseensa, mutta kyllä tätä vielä jonkin aikaa kestää.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe