Inspiroivia juttuja ja kevät


Pääsiäinen tuli ja meni, sään suhteen vielä hyvin talvisissa merkeissä. Aurinkoa tuli silti otettua ulkona penkillä istuen - teki melkein mieli ottaa takki pois. Rva köpötteli joka päivä pienen lenkin, välillä myös kameran kanssa. Varsinaisia kevään merkkejä sai kyllä vielä hakea.


Tai ei sittenkään...valon määrä on lisääntynyt uskomattoman paljon. Se lupailee kevättä ja lämmittää varsinkin päivisin. Vaikka niska- ja pääkipu oli päällä koko pääsiäisen, oli auringon ja valon takia helpompi hymyillä.


Hämärtyvän illankin valo oli jotenkin erilainen kuin vielä kuukausi sitten. Niin, ja se pimeä, joka tulee jo niin myöhään! Yhtenä iltana revontulet tekivät muuten tuloaan, mutta jäivät sitten tulematta.

Niskaset ja varsinkin Rva viettivät pääsiäisen kyläreissulla. Sieltä kotiuduimme maanantai-iltana. Mukana meillä oli sitteri, turvakaukalo ja monta kassillista vauvanvaatteita ja  -tarvikkeita. Jokohan tässä alkaisi nyt olla suurin osa siitä, mitä tarvitsemme!

Pääsiäisen inspiroivin juttu oli kenties perhe, jota emme tunne, mutta johon tavallaan törmäsimme maanantaina. He asuvat ihan tavallisella omakotitaloalueella, mutta ovat päättäneet "muuttaa"  pihalle pystytettyyn puolijoukkuetelttaan.

Miksi sitten? No ilmeisesti siksi, että se on kivaa! Jäin siihen käsitykseen, että perhe asuu ihan oikeasti teltassa vuorokauden ympäri. Lisäksi perheen toinen aikuinen harjoittaa tästä lähin ammattiaan siellä.

Rva:n mielestä juttu on jotenkin todella mielenkiintoinen ja positiivinen. Miksi aikuinen ihminen ei voisi välillä heittäytyä! Perheen lapsille tempauksesta jää varmasti hyvä ja merkityksellinen muisto.

Toinen merkityksellinen asia ihan tältä päivältä oli eräs artikkeli, johon pääsee seuraavasta linkistä:

http://www.lapinkansa.fi/Lappi/1194805160526/artikkeli/kun%20kipu%20ei%20lopu.html

Siinä kuvataan osuvasti (siis Rva:n mielestä) kroonisen kipupotilaan elämää unohtamatta, että meidän "kroonikkojen" elämäkin on kokonainen elämä, johon kuuluu paljon kaikenlaista.

Silti artikkelissa ei vähätellä kipua, vaan esitellään se tilanteeseen kuuluvana faktana. Sekin tulee esille, kuinka tarpeeksi voimakas ja pitkään jatkuva kipu voi johtaa monenlaisiin seurauksiin - niin hyvässä kuin pahassakin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe