Lääkärikäynti ja valvominen

Aamulla kävin "taksisetelilääkärillä". Reissu ja vastaanotto menivät onneksi oikein hyvin, saan kuulemma lausunnon viikon päästä. Pystyin kuvailemaan tilanteeni hyvin, koska lääkäri ei suhtautunut vähättelevästi tai väittänyt vastaan. Jos kohtelu on kuvatun kaltaista, rva menee yleensä hieman lukkoon, eikä pysty tuomaan asiaa kunnolla esille.

Viikon kuluttua meillä on sopivasti neuvola, joten saan paperin terveysasemalta sen käynnin yhteydessä. Lisäksi sain täytettäväkseni monisivuisen lomakkeen, johon lääkärinlausunto liitetään. Tänään en ole vielä paperinippua vilkaissut.

Viime viikkoina olen alkanut olla aivan uskomattoman väsynyt, ja toisaalta kyllä valvon vain muutamia asentoja sietävän kroppani kanssa pitkiä jaksoja öisin. Valvominen on kuulemma normaalia, kun keho valmistautuu vauvan kanssa valvomiseen.

Rva:n mielestä logiikka on kummallinen - miksi ihmeessä valvomiseen pitäisi valmistautua uuvuttamalla itsensä jo etukäteen? Luulisi, että lepo olisi loogisempi valmistautumiskeino... Onneksi kaikista "normaaleista" jutuista ei tarvitse tykätä, tai rva ei ainakaan tykkää.

Ei rva ole tykännyt myöskään läpi raskauden kestäneestä pahoinvoinnista eikä alhaisen hemoglobiinin aiheuttamasta olotilasta. Äitimyytti rikkoutuu siis kohdallani jo ennen kuin jälkeläinen on maailmassa - ei ainakaan huvita sanoa hymyssäsuin, että "ei tässä mitään, nämähän kuuluvat asiaan...".

Valvomisesta puheenollen, usean vuoden käytössä ollut Tempur-tyynyni on muuten mennyt jo varsin littanaksi, joten seuraavaksi vuorossa on uuden tyynyn hankinta. Sain suosituksen erään toisenmerkkisen tyynyn hankintaan, jota aionkin seuraavaksi kokeilla.

Punnitsin tässä yhtenä päivänä meidän Nasun. Punnitukset ovat vähän unohtuneet, kun niitä tehtiin Nasun sairausaikana niin tiheään tahtiin. Punnitus toi tällä kertaa komean tuloksen, 1100 grammaa! Nasu on siis terve ja voi oikein hyvin!

Lähitulevaisuuden projekteina ovat sitten Matildan pesu ja punnitus. Pesu on päässyt unohtumaan, joten sen voisi hoitaa alta pois. Myös Matilda näyttää ihan omalta terveeltä itseltään, joten punnitus ei luultavasti tuo mitään poikkeavia tuloksia.

Niskasten viikonloppu taitaa kulua lepäillessä. Kirjahyllyssä odottaa kaksi dvd:tä, "Tie pohjoiseen" ja "Miss farkku-Suomi", jotka voisi katsoa tässä viikonlopun aikana. On kiva odottaa pitkästä aikaa viikonloppua, jolloin ei tarvitse tehdä oikeastaan mitään.

Kommentit

  1. Raskaus lienee naiselle se kaikkein ihaltavin status, minkä vuoksi jokaisesta hetkestä "tulee nauttia". Ja mitkä ovat epämukavia, kuuluvat asiaan. Jos näiden järjestä muuttaa tai muokkaa esim. "kuuluu asiaan ettei kaikesta nauti", sus siunatkoon..

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe