keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Lukuelämyksiä

Niskasilla nukuttiin oikein hyvin viime yönä - pari sitä edellistä iltayötä menivät Naakan osalta puhkeavia alahampaita itkiessä. Ensimmäisenä yönä uni tuli, kun kävin pari kertaa hyssyttelemässä. Sitä seuraavana yönä piti antaa särkylääke. Vaikka sängyssä itkettikin, niin olipas Naakasta hauskaa, kun sekä äiti että isi olivat keskellä yötä ylhäällä, ja valotkin piti oikein laittaa päälle lääkkeen antamista varten.

Rva nukkui viime yönä hyvin - oikeastaan rva lepäsi eilen iltapäivälläkin oikein kepeästi kaksi ja puoli tuntia (väsymyksen tila oli sellainen, ettei mikään muu olisi onnistunutkaan). Onneksi puoliso lähti Naakan kanssa perheryhmätapaamiseen, jossa oli kuulemma ihasteltu Naakan ryömimisnopeutta!

Ennen eilistä iltapäivälepoa (meneepäs tämä kirjoitus nyt kummallisessa aikajärjestyksessä) kävin Ortonissa fyssarilla. Läksin liikkeelle kävellen, aika oli kymmeneltä aamulla. No, paikan päällä kävi ilmi, että aika olisikin ollut yhdeksältä (joko minun tai toimiston moka). No, peruutusaika löytyi puoli kahdeksi, joten lupasin tulla silloin uudestaan.

Fyssarilla todettiin mm., että hartiarenkaan asento on parantunut viime kerrasta, mutta parantamisen varaa olisi vielä aika paljon. Nyt sain myös uuden jumppaliikeohjelman, jota olinkin odottanut innolla. Se käsittää lavan tuen harjoituksia, niskaharjoituksia sekä muutaman käsiliikkeen. Lonkan koukistajia pitää tietysti edelleen venytellä.

Illan aikana kerkesin kuin kerkesinkin tekemään harjoitukset kertaalleen. Minun on pakko aina tehdä harjoitukset samana päivänä kuin ne on näytetty, sillä muuten en muista niitä laisinkaan. Kun teen liikkeet pariin kertaan, ne tallentuvat "kehomuistiin".

Tänään kävimme koko perhe avoimessa neuvolassa ottamassa influenssarokotteet. Minulle rokote on tuttu jo raskausajalta, muu perhe otti nyt rokotteen ensimmäistä kertaa. Vaikka rokotuksessa käyminen ei lempiajanvietettämme olekaan, käynti sujui oikein hyvin, eikä edes Naakka jaksanut kauan pistämistä itkeskellä.

Koska rva on päättänyt ottaa seuraavat päivät niin rauhallisesti kuin mahdollista, ei tälle päivälle ole muuta sovittua ohjelmaa. Ne joulukortit odottaisivat kyllä edelleenkin tuolla laatikossa, että joku viitsisi ne kirjoittaa ja postittaa. Rva ryhtyy työhön, mikäli vain jaksaa ja viitsii.

Muun tekemisen sijaan rva on lukenut viime aikoina muutamia kivoja kirjoja. Tätä kirjaa ajattelin vinkata myös täällä blogissa (kuva: cdon.com):


Kirja kertoo elämänmuutoksesta. Äiti ja teini-ikäinen tytär muuttavat Suomesta Irlantiin yhteisöön, jossa asuu etupäässä kehitysvammaisia ja heidän hoitajiaan. Elämä on alussa kummallista, mutta sitten se alkaa asettua. Kirjassa kuvataan tilannetta sekä äidin että tyttären näkökulmasta.

Kirjassa minua viehätti aika moni asia. Kerronta on vähäeleistä ja kieli kaunista. Tarina on mielenkiintoinen, ja vaikka kirjassa tapahtuukin paljon, kerronta on rauhallista. Tapahtumasta toiseen edetään kiireettömästi, ja mukana on maagisiakin elementtejä. Tästä taitaakin tulla kirja, jonka rva lukee uudelleen aina tietyin väliajoin.

Nytkin rva:lla on työn alla pari kirjaa sekä pino lehtiä. Lukeminen on sattuneesta syystä hieman katkonaista nykyään, mutta kyllä mieluisia asioita aina jonkin verran ehtii tekemään! Kirjastossa käyminen (varsinkin yksin) on ihan luksusta, vaikka huimaus vaivaakin. Huimauksen myötä rva päätyy muuten varsin usein kirjoihin, jotka on nostettu muiden kirjojen joukosta esille, näkyvälle paikalle. Käyhän se niinkin.

2 kommenttia:

  1. Vauvavinkki: Jos teillä käytetään tutteja, kannattaa kokeilla tarjota hampaita tekevälle pienokaiselle jääkaappikylmää tuttia ikeniä rauhoittamaan :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos :D Otetaankin heti käyttöön...

    VastaaPoista

Nelosten tanssit ja epätavallinen viikko

Voisi jopa sanoa , ettei meidän perheessä ole juhlittu Suomen itsenäisyyttä koskaan näin monipuolisesti. Keskiviikolle, varsinaiselle itsenä...