Flunssainen Matilda ja onnea Aliisalle!

Minun piti kirjoitella tänne blogiin kuvaus matkapäivistämme Caribia-kylpylään Turussa (ja Naakan reissusta mummolassa), mutta aihe vaihtui, kun huomasimme palatessamme, että Matilda on kipeänä! Kesällä 6 vuotta täyttänyt Matilda on jo iäkäs, mutta on tähän asti ollut todella terve.

"...ja taas meillä sairastutaan perjantai-iltana", totesi puoliso, kun pohdimme, mitä Matildan kanssa teemme. Tämä on kyllä totta, niskavammastani lähtien olemme aina sairastuneet loppuviikosta, mikä tarkoittaa hankaluuksia lääkäriin pääsyssä.

Matilda kyhjötti perjantai-iltana paikallaan, nenä vuosi ja mikään ruoka ei maistunut. Marsujen flunssadiagnosointi on vähän vaikeaa, kun flunssa voi olla myös sivuoire melkein mistä vain; kun kunto heikkenee, tulee usein flunssa.

Tuttu eläinlääkärimme olisi ollut paikalla vasta tiistaina, joten varasimme ajan toisesta paikasta. Se osoittautui hyväksi päätökseksi, vastassamme oli erittäin taitava ja mukava eläinlääkäri. Saimme ukin lyhyellä varoitusajalla vahtimaan Naakkaa, iso kiitos hänelle tätäkin kautta!

Matilda matkasi eläinlääkärille kissankuljetuskopassa, joka on ollut meillä (siis minulla) noin kaksikymmentä vuotta. Laitoin alustaksi kylpypyyhkeen taiteltuna, sisälle heiniä ja Matildan päälle vielä kaksi pyyhettä.

Matildalla todettiin flunssaan liittyvä, pahasti rohiseva hengitys. Hampaat olivat liian pitkät, mikä tapahtuu marsuilla todella nopeasti, mikäli niitä ei käytä. Silmissäkin oli jotakin häikkää, ainakin kaihin alku, jos ei muuta (normaalia iäkkäillä marsuilla).

Matilda sai antibioottikuurin ja hänet nesteytettiin klinikalla. Nyt hoidamme häntä kotona ruokkimalla ruiskun avulla (sitä tukiruokapuuroa) parin tunnin välein yötä lukuun ottamatta. Ruoka menee onneksi hyvin alas, Matilda ei nyt omatoimisesti pysty syömään mitään.

Hampaat hoidetaan keskiviikkona, ne pitää lyhentää rauhoituksessa, jota eläinlääkäri ei nyt uskaltanut tehdä näin vanhalla ja heikkokuntoisella marsulla. Keskiviikkoon asti hoidamme flunssaa ja kasvatamme painoa parhaamme mukaan.

Hoito on onneksi onnistunut ja Naakkakin on seurannut hoitoa ja auttanutkin! Tänään lähdemme koko perhe kylään isomummolaan, ja Matilda lähtee mukaan, jotta voin ruokkia häntä annettujen ohjeiden mukaan. Toivottavasti saamme Matildan vielä terveeksi.

Lopuksi lähetän onnittelut mainion Aliisa ihmemaassa -blogin kirjoittajalle - hän täytti eilen pyöreitä vuosia!!!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe