Joulunodotusta ja onnea puolisolle!

Meillä vietettiin eilen puolison 35-vuotissynttäreitä pienimuotoisesti. Rva huomasikin pohtivansa, että onpas tämä marraskuu puolisolle juhlien aikaa (ainakin rva huomaa järjestäneensä usein itsensä ja Naakan puolison sängyn viereen laulamaan ja onnittelemaan. Edellinen kerta oli isänpäivä.

Minulla on aina pienoinen huonommuudentunne sukumme "edellisiin" sukupolviin verrattuna - tuntui, että jokaisilla syntymäpäivillä juotiin vähintäänkin kakkukahvit. Puoliso sai kyllä lahjan, liköörikonvehteja ja kasvovoidetta. Halusin antaa lahjan, joka kuluisi kokonaan loppuun (puoliso arvostaa lahjoja, jotka ovat "aineettomia" tai loppuvat aikanaan

Naakka on valtavan innoissaan syntymäpäivistä. Hän haluaa antaa lahjan, osallistua sen avaamiseen ja leipoo myös leikkikakkuja huoneessaan (ehkä tyttärestä polvi paranee)...

Rva on jo aloittanut jouluvalmistelut. Se kyllä tarkoittaa joulukorttien tilausta ja lahjojen hankintaa. Koska rva ei edes pystyisi kulkemaan jouluruuhkassa, lahjat hankitaan yksitellen pikkuhiljaa. Aikuiset saavat kukin yhden, Naakka useamman lahjan.

Naakka on jo saanut muumiaiheisen joulukalenterin. Sitä hän ihmetteli hetken, kunnes se pantiin hyllyyn joulukuuta odottamaan. Aloitetaan avaaminen sitten ensi viikolla.

Meillä joulunodotus kulkee mukavasti Naakan tahtiin. Pari päivää sitten esittelin hänelle huvikseni pari joululaulua Youtubesta, "Joulupukki", ja "Tonttujen jouluyö" -laulut. Hän oli kiinnostunut niistä.

Sen jälkeen Naakka on kulkenut ympäri asuntoa tonttulakki päässään ja mennyt monesti vessaan, jonka oven hän hetken päästä avaa ja sanoo "Huhuu, nyt joulupukki sapui"...

Rva tykkää joulunajassa tunnelmasta, se katkaisee mukavasti talven pimeän ajan, varsinkin kun nämä pk-seudun joulut ovat viime vuosina olleet surkean lumettomia, joten hyvä on että tulevat edes kynttilät ja jouluvalot.

Rva toivoo, että pääsisi tänä vuonna kirkkoon kuuntelemaan kauneimpia joululauluja. Sitten rva toivoo, että kummipojalla, 10v., olisi mukava joulu (hänet rva toivoo tapaavansa joulunaikaan).

Ennen joulua on kuitenkin luvassa melkein kolmen viikon työrupeama, lisää kuntoutusta ja meidän perheemme arkielämää.

Nyt näyttää vielä tältä:


Nappasin tämän kuvan meidän mökiltä, kun olimme hautaamassa Matildaa. Lunta oli jonkin verran, ja järvessä oli rannoilla ohut jääpeite. Valoa sai kyllä hakea, otin kuvan puolenpäivän aikaan.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe